BEERSEL - Imperbel-Derbigum uitgeroepen tot meest innovatieve KMO

C21

BEERSEL - Imperbel-Derbigum uitgeroepen tot meest innovatieve KMO

Imperbel-2-1
 
Imperbel-1-1

De Belgische groep IMPERBEL-DERBIGUM mag opnieuw een plaats vrijmaken in de trofeeënkast. Dit keer voor de Best Innovator Award Belgium 2008, een prijs uitgereikt door strategieconsultant A.T. Kearney en partners. IMPERBEL-DERBIGUM overtuigde door op korte tijd uit te pakken met vernieuwende producten inzake duurzaam bouwen en energiebeheer en een intensief recyclageprogramma voor grondstoffen. Een succesverhaal dat mee te danken is aan de sterke focus op onderzoek en ontwikkeling.
De Best Innovator Award is een initiatief van A.T. Kearney, met als doel op zoek te gaan naar de mechanismen achter het succes van innovatieve bedrijven. De prijs wordt uitgereikt in twaalf Europese landen en drie NAFTA-landen. Wereldwijd hebben tot nu toe ruim 1.000 ondernemingen deelgenomen. Nieuw is dat de jury dit jaar twee awards heeft toegekend: één in de categorie grote bedrijven, een andere in de categorie kmo’s.
IMPERBEL-DERBIGUM telt 380 medewerkers en haalde bij de kmo’s de eerste prijs binnen. Het opmerkelijke resultaat van IMPERBEL-DERBIGUM is het gevolg van een ambitieus innovatieprogramma dat startte in 2004. De budgetten voor onderzoek en ontwikkeling stegen gedurende de voorbije 4 jaar. Het R&D-team ging van zes naar tien mensen. En de medewerkers kregen duidelijke doelstellingen en meer inspraak.

Een van de speerpunten in het innovatieprogramma is recyclage. De onderneming heeft een concept ontwikkeld en gepatenteerd om afvalstromen 100% te recycleren als zuivere grondstof. Vandaag is al 10% van de gebruikte grondstoffen gerecupereerd basisbitumen van oude daken. Met de honderdduizenden tonnen afbraakmateriaal voorhanden, wil IMPERBEL-DERBIGUM dit cijfer tegen 2010 optrekken naar 50%.

André De Smet, CEO IMPERBEL-DERBIGUM®: “Deze prijs bewijst dat we met ons bedrijf de juiste weg zijn ingeslagen. Innovatieve producten helpen ons en onze klanten aanzienlijke besparingen te realiseren. In economisch moeilijke tijden is dat een bijzondere troef".

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2008
Marc Sluys
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 27 jul 2022

archief