BEERSEL N-VA Beersel reageert op standpunt gemeente inzake subsidiering evenementen door Vlaamse regering

C21

BEERSEL N-VA Beersel reageert op standpunt gemeente inzake subsidiering evenementen door Vlaamse regering

Editiepajot_bart_devill___tom_feys
foto Bart Devillé
 

  Donderdag 17 september riep het schepencollege, in aanwezigheid van afgevaardigden van meerdere verenigingen, de pers samen om hun ongerustheid te uiten na de aanpassing van het subsidiëringsreglement door bevoegd Vlaams minister Ben Weyts(N-VA) die in Beersel woont.

De gemeente, bij monde van bevoegd schepen Eddy Deknopper(CD&V), vreest nu dat deze wijziging wel eens de doodsteek zou kunnen betekenen van evenementen als wijkfeest over de Vaart en Koerrock(Lot), Classica Elsemaa(Alsemberg) en Beersel op hete kolen(Beersel). Hij stelde ook dat deze (laagdrempelige) activiteiten extra uitstraling geven aan de gemeenten en bij uitbreiding de Vlaamse Rand.

N-VA Beersel reageert nu en plaatselijk voorzitter Tom Feys heeft het over ‘kinderachtige politieke spelletjes en de enige bedoeling van de persconferentie de verenigingen bang maken en Minister Ben Weyts in een ongunstig daglicht te zetten bij deze verenigingen en de inwoners van zijn Beersel’. Ook wijst Tom Feys er nog op dat er nog geen enkele beslissing gevallen is inzake het niet toekennen van subsidies aan evenementen in Beersel en betreurt dat de gemeente, vooraleer haar initiatief te nemen tot deze bijeenkomst, eerst geen contact nam met het kabinet of vzw De Rand voor meer informatie. En de voorzitter had nog meer op zijn lever liggen: ‘En wat nog erger is: voor dit politiek statement werden enkele ambtenaren mee op de foto gesleurd waardoor hun politieke neutraliteit in het gedrang is gebracht, dit is echt de schaamte voorbij!’

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief