BEERSEL ‘De kapellen van Lot, bestaande en verdwenen’

C21

BEERSEL ‘De kapellen van Lot, bestaande en verdwenen’

Editiepajot_bart_devill___kapellot
ingezonden foto
 

 Na de kapellen van Alsemberg en de kapellen en kruisen in de Sint-Guriksparochie van Dworp zijn “de kapellen van Lot”, het derde luik van het Heemkundig genootschap “van Witthem” Beersel over de kapellen van de gemeente Beersel.

‘En het dorp zal duren’ is het trimestrieel tijdschrift van het heemkundig genootschap ‘van witthem’beersel. Naar aanleiding van het verschijnen van ’De kapellen van Lot, bestaande en verdwenen’ organiseert het Heemkundig Genootschap ‘van Witthem’ Beersel ook een grote tentoonstelling tijdens de jaarmarkt van Lot op zaterdag 26 september 2015. De tentoonstelling vindt plaats in het buurthuis Babbellot, zaal ‘Onze Kring’ Dworpsestraat 90 te Lot van 10 tot 17 uur.

Om te komen tot deze uitgave werd echt niets aan het toeval overgelaten en gestreefd zo waarheidsgetrouw mogelijk te werken. Lydia Denayer en Alex Wauters maakten er als het ware een perfecte wandeling van dwars door Lot, van de Bergensesteenweg over de vaart door het dorp naar Kesterbeek.

De auteurs hebben zich  hoofdzakelijk gebaseerd op mondelinge overleveringen en contacten met de oudere burgers van Lot. Henri Coudron en Mathilde De Kempeneer hadden reeds menig materiaal verzameld en brachten hen in contact met de juiste personen, zij die het nog kunnen weten. Naast de historische waarde van de kapellen komt ook ‘het verhaal’ dat achter iedere kapel schuilt aan bod. Misschien zit dat soms historisch niet helemaal pluis, maar het geeft aan elke kapel wel een meerwaarde.

Het nummer ‘De kapellen van Lot, bestaande en verdwenen’ is te verkrijgen tijdens de tentoonstelling aan de prijs van € 10 of bij het Heemkundig Genootschap ‘van Witthem’ Beersel door storting van € 10 op rekeningnummer IBAN BE24 0013 1143 4138 met vermelding van naam, voornaam en adres gevolgd door ‘De kapellen van Lot’. Jaarabonnement € 25 (4 nrs).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief