BEERSEL - Football+ Foundation overhandigt +Award aan verbroedering Beersel-Drogenbos op de jaarmarkt van Lot .

C21

BEERSEL - Football+ Foundation overhandigt +Award aan verbroedering Beersel-Drogenbos op de jaarmarkt van Lot .

Editiepajot_beersel_foundtuon_1_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_beersel_foundtuon_2_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 

Eind vorig seizoen verkoos een vakjury Verbroedering Beersel-Drogenbos tot amateurclub met het beste sociale project . Voor haar project OldStars . Deze club ging als eerste amateurclub van het land aan de slag met een wandelvoetbal .

 Met OldStars tracht de club een antwoord te bieden aan een maatschappelijke problematiek : Het actief en sociaal houden van senioren, 18 mannen en vrouwen tussen 55 en 72 jaar speelden wandelvoetbal bij Verbroedering Beersel-Drogenbos .
Via een specifieke voetbalvariant ( o.a niet lopen, geen slidings, geen keeper ) wordt voetballen terug haalbaar voor 55+’ers. Zo onderhouden ze niet enkel hun conditie maar maken ook nieuwe vrienden en worden opgenomen in het verenigingsleven van de club.
Verschillende wandelvoetballers zijn intussen ook als vrijwilliger bij de club betrokken .
Door de laagdrempelige instap, de kwalitatieve sporttechnische begeleiding van gekwalificeerde voetbalcoaches en de samenwerking met de lokale overheid ( sport en welzijn ) is dit een exemplarisch voorbeeld van wat een club kan betekenen op sociaal vlak .
 Meer en meer amateurclubs nemen dit maatschappelijk engagement serieus en scoren ook naast het veld .Met het in leven roepen van deze Award wil de Football+ Foundation deze goede voorbeelden bekendheid geven en de allerbeste belonen .
Verbroedering Beersel-Drogenbos mag zich met recht en rede Winnaar +Award project van het jaar 2014-2015 noemen .
 De Football+ Foundation Voetbal brengt veel mensen samen op en rond het voetbalveld, het doet iets met veel mensen, maar het wil ook iets doen voor veel mensen .
Met zijn aantrekkingskracht een plus bieden . Scoren op en naast het veld .Dat is de ambitie van de Football+ Foundation, de sociale pijler van het Belgische voetbal .
 
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief