SINT-PIETERS-LEEUW/ BEERSEL - Michael Naessens bekroont sterke remonte met 4e seizoenszege.

C21 Css

SINT-PIETERS-LEEUW/ BEERSEL - Michael Naessens bekroont sterke remonte met 4e seizoenszege.

Cross_2008-12-14_6
 
Cross_2008-12-14_5
Cross_2008-12-14_4
Cross_2008-12-14_1
 
Cross_2008-12-14_3
Cross_2008-12-14_2
 

Zondag stond één van de zwaarste crossen op het programma van het veldritseizoen van De WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be). De negende manche van het WVZ regelmatigheidcriterium ging vandaag door ter hoogte van huisnummer 40 in de Molenborrestraat te St-Laureins-Berchem.

Reeds tientallen jaren is dit parcours een vaste waarde op de kalender van de “crosskes” in de Zennevallei. Een parcours dat zeker niet te onderschatten valt. De start werd gegeven op het asfalt van de Molenborrestraat, na 60 meter begon men dan aan het weideparcours. Een weideparcours met korte afdalingen, nijdige klimmetjes en zwaarlopende weidestukken.

De beste start was vandaag voor Geert Wauters die de kopgroep als het ware op sleeptouw nam. Naast hem in de voorste gelederen o.a. Koen Van Kerckhoven, Michael Naessens (leider in categorie B), Philip Keuleers (leider in categorie A) en Francis De Ridder. De eerste doortocht was direct een eerste waardemeter. Het zou vandaag gaan tussen Geert Wauters en Koen Van Kerckhoven. Deze eerste had bij de eerste doortocht een tiental meter voorsprong op Koen Van Kerchoven. Achter dit duo een achtervolgend groepje met hierin o.a. Lander Vanton, Franky Vanhonsebrouck, Francis De Ridder en Jef Smismans.

Achter het achtervolgend groepje vonden we een versnipperd deelnemersveld. Philip Keuleers en Stephaan Wijns probeerden nog de aansluiting te vinden bij dit achtervolgend groepje, maar zouden daar niet meer in slagen.

Het leek een voorspelbare cross te worden, tot de derde of vierde ronde. Koen Van Kerckhoven had reeds afstand genomen van Geert Wauters, maar deze laatste zou bij de volgende doortocht niet meer voorbij komen aan de finishlijn. Materiaalpech beroofde Geert Wauters van een mooie ereplaats, zodat de overwinning voor het grijpen lag voor Koen Van Kerckhoven. Maar dit was buiten Michael Naessens gerekend, die zijn wedstrijd het best ingedeeld had. Ronde per ronde kwam hij dichterbij op Koen Van Kerckhoven en bij het ingaan van de voorlaatste ronde waren beide renners nog maar enkele meters van elkaar gescheiden.

Ondertussen werd er in de buik van het peloton ook nog hevig strijd geleverd om de verschillende plaatsen. Elk punt is namelijk belangrijk voor het eindklassement. Luc Van Campenhout zou vandaag een mooie zaak doen, hij bleef concurrenten Jacques Michiels en Eric Laforge voor en nog belangrijker, de leider in de categorie C – Rudy Berwart – was vandaag niet op de afspraak.

Maar terug naar de kop van de wedstrijd waar Michael Naessens ondertussen voorbij Koen Van Kerckhoven gegaan was in de laatste ronde. En deze laatste ronde zou de ronde té veel worden voor Koen Van Kerckhoven, want hij werd ook nog ingehaald door Lander Vanton - die een zeer sterke en verstandige cross reed - en door Francis De Ridder en Philip Keuleers. Deze laatste verstevigt hiermee zijn leiderspositie in de categorie A.

In het algemeen klassement zijn er dus enkele wijzigingen. In de categorie A blijft Philip Keuleers aan de leiding. Philip Keuleers heeft 73 punten voorsprong op Steven Wargee. Op 4 punten volgt Kenny Wauters.

In de categorie B blijft Michael Naessens op kop, Stephaan Wijns volgt op 45 punten. Geert Wauters blijft derde.

In de categorie C tenslotte behoudt Rudy Berwart zij leidersplaats. Jacques Michiels klimt op naar de tweede plaats, Luc Van Campenhout blijft derde.

De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.bewww.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog)

Volgende week afspraak in Linkebeek. (wegbeschrijving op www.wvz.be)

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2008
Peter De Bodt
Peter De Bodt
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 jul 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 27 jun 2022

archief