BEERSEL - Festival van de Vlaamse film in de Meent

C21

BEERSEL - Festival van de Vlaamse film in de Meent

Film_beersel
EP

De komende maand staat de filmprogrammatie van CC de Meent in het teken van de Vlaamse film. Niet alleen de grote kaskrakers, maar ook een documentaire van Beerselaar Peter Casaer, een mooie familiefilm en een kortfilm krijgen hun plekje in dit “festival van de Vlaamse film”. Een paar regisseurs zullen ook aanwezig zijn voor een nagesprek.

Bij het begin van de kerstvakantie (zo. 20 dec.15 & 20 u.) is het de beurt aan de 2e film rond Vlaanderens populairste voetbalploeg: F.C. DE KAMPIOENEN: JUBILEE GENERAL. Wie zeker wil zijn van een zitje, wacht best niet al te lang meer want de tickets vliegen de deur uit.
Ook na nieuwjaar staat de filmprogrammatie nog in het teken van films van eigen bodem. PHANTOM BOY, een Frans/Belgische animatiefilm van de makers van het Oscar genomineerde VAN DE KAT GEEN KWAAD, vertelt het verhaal van de elfjarige Leo uit New York, een “phantom boy”: hij kan onzichtbaar worden en door muren vliegen. Hij raakt bevriend met Alex, een politieagent die in een rolstoel zit. Alex werd gewond door een mysterieuze bandiet die de stad bedreigt met een gevaarlijk computervirus. Samen vormen ze een buitengewoon superduo, met Leo in de lucht en Alex op de grond. In de Vlaamse versie herken je de stemmen van Geert Van Rampelberg, Lucas Van den Eynde, Kristel Verbeke en Louis Talpe. De animatiestudio van het productiehuis Lunanime in Gent werkte gedurende acht maanden mee aan de film. Een dozijn creatievelingen tekenden van oktober 2013 tot en met mei 2014 mee aan de film, op een authentieke manier: met potlood op papier. Deze bijzonder mooie film voor iedereen vanaf 6 jaar wordt op zondag 10 januari 2016 om 15u. vertoond.
Diezelfde avond (zo. 10 januari, 20u.) is het de beurt aan een bijzondere documentaire van Beerselaar Peter Casaer. AFFLICITON is het pakkend relaas over de ebola-epidemie die begin 2014 in Guinee uitbrak. Peter Casaer zal die avond zelf ook aanwezig zijn voor een nagesprek.
PARADISE TRIPS is een hartverwarmende film. Een film met frisse beelden, leuke visuele gimmics, een schitterend decor en een magistrale cast waarin je drie generaties vertegenwoordigd ziet (met glansrollen voor grootvader Gène Bervoets, vader Jeroen Perceval en zoon Cédric Van Den Abbeele). Ma 18 januari om 13.30u. Regisseur Raf Reyntjens aanwezig zijn voor een nagesprek.
D’ARDENNEN serveert iets wat we in het Vlaamse bioscooplandschap nog maar zelden hebben mogen aanschouwen. Deze donkere thriller is onversneden Flemish noir, niet geschikt voor toeschouwers die niet tegen een bloederig stootje kunnen maar warm aanbevolen voor iedereen die een rasecht filmer aan het werk wil zien. Vooraf vertonen we de kortfilm DRÔLE D’OISEAU van Anouk Fortunier. Deze kortfilm werd op het Filmfestival van Gent bekroond met de publieksprijs in de Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilm. In dit autobiografisch verhaal wordt Zoë na een schooldag opgepikt door haar bipolaire vader, Pierre. Gewapend met haar fantasie, tracht ze de problemen waarmee haar vader dagelijks kampt te verzachten. Regisseuse Anouk Fortunier groeide op in Halle, met een uitgebreide vriendenkring in Dworp. Ze werkte onder meer op de set van LE TOUT NOUVEAU TESTAMENT.
De reeks Vlaamse films wordt afgesloten met BLACK, slimste mens Adil El Arbi en Bilall Fallah herwerkten de boeken van Dirk Bracke tot een straffe film die de rauwe werkelijkheid van de Brusselse stadsbendes toont, maar ook entertaint. Of zoals ze het zelf zeggen: “Er is liefde shit, er is actie shit, er is drama shit… de film is de shit van de eeuw!” Afspraak zondag 13 januari 2016, 20u. in CC demeent.
Koop je genummerd ticket vooraf via www.demeent.be  of aan de balie en betaal zo slechts € 5. De avond/middag zelf betaal je €6 aan de kassa.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief