BEERSEL Politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen herdacht

C21

BEERSEL Politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen herdacht

Editiepajot_bart_devill___kitty1
foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill___kitty2
foto Bart Devillé
 

 In de Beerselse deelgemeente Lot werd politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen plechtig herdacht op de plaats waar zij, tijdens haar dienst, in de nacht van 3 op 4 december 2007 werd doorgeschoten en waar later ook een monument voor haar werd opgericht.

De Leuvense agente, die op 5 december 2007 24 jaar zou worden had pas haar opleiding voltooid aan de politieschool van Asse. Die bewuste nacht was zij samen op patrouille met collega Peter Vanstalle toen zij in Lot een verdachte wagen opmerkten. Toen zij deze nader wilden bekijken werden zij onmiddellijke met automatische wapens beschoten met het fatale gevolg. Kitty overleed onmiddellijk en Peter Vanstalle werd zwaar gewond opgenomen in het hospitaal. Gelukkig overleefde hij deze laffe aanslag.

Op deze herdenking werd het woord gevoerd door burgemeester van Beersel Hugo Vandaele en korpschef  van de politiezone Zennevallei, die ingaat vanaf 1 januari 2016, Mark Crispel. Deze laatste die tijdens de fatale nacht ook ter plaatse kwam gaf mee dat Kitty symbolisch mee zou overkomen naar de nieuwe politiezone en er een plaats zou krijgen zoals nu in Beersel. Burgemeester Hugo Vandaele bracht niet alleen hulde aan Kitty Van Nieuwenhuysen, maar aan al de politiemensen die vaak in erg moeilijke omstandigheden hun taak moeten vervullen. Nadien werden bloemen neer gelegd aan het monument.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief