BEERSEL Beersel krijgt 15.000 euro van Joke Schauvliege

C21

BEERSEL Beersel krijgt 15.000 euro van Joke Schauvliege

Editiepajot_bart_devill___volkstuin
foto Bart Devillé
 

 Joke Schauvliege, Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, trekt dit jaar 350.000 euro uit voor 30 kwaliteitsvolle volkstuinprojecten. De minister wil het aanleggen van nieuwe volkstuinen en het moderniseren van bestaande volkstuinparken ondersteunen. Hierbij dacht ze ook aan Beersel.

In Beersel ontstond de idee voor de aanleg van een volkstuinpark uit een participatietraject dat door de gemeente werd opgezet. In het volkstuinpark ‘Artic’ zal sterk de nadruk worden gelegd op het verhogen van de omgevingskwaliteit door aandacht voor de gezondheid van de omwonenden. Zo zal er onder meer worden gesensibiliseerd over biologisch tuinieren. De nabijheid van de gemeentelijke basisschool is een opportuniteit om kinderen in te wijden in gezond voedingsgedrag.

De kringloopkrachten, een groep vrijwilligers die verbonden zijn aan de gemeente, zullen hun ervaring rond milieuvriendelijk composteren delen met de Lotse tuiniers. En ook de Congolese vzw AFADS, met zetel op 30 meter van het moestuinperceel, engageert zich om ook de Afrikaanse gemeenschap te betrekken bij de activiteiten van het nieuwe volkstuinpark. Minister Joke Schauvliege kent ‘Artic’ bijgevolg een subsidie toe van 15.000 euro.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 dec 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief