BEERSEL Dirigent JENLO Alfons VANDENPLAS overleden

C21

BEERSEL Dirigent JENLO Alfons VANDENPLAS overleden

Editiepajot_bart_devill___vandenplas
ingezonden foto
 

 Fons Vandenplas geboren op 24 december 1930 is op 7 januari  2016  te Leuven overleden ; de afscheidsviering  en dank mis werd opgedragen op 16 januari  in de O.L.Vrouw Kerk van Stokkel

waar hij ORGANIST was  sinds 1962. In Beersel is Fons Vandenplas vooral bekend als mede- stichter van  Jeugdmuziekatelier JENLO LOT. Hij is ook  stichter van het Wezembeeks Kamerkoor in de gemeente waar hij woonde en dirigent van  de Sint Ceciliakoren  Stokkel en Duisburg.

4O jaar kwam hij  naar JENLO  in LOT en schonk de jeugd van Lot  kennis en een gevoel voor muziek. Hij was echt een man voor Jeugd en Muziek. Niet enkel genoten zij van zijn muziekkennis maar ook van zijn vriendschap. Hij bracht steeds vreugde en blijdschap. Voor zijn grote inzet voor Jeugd en Muziek in LOT verleende de gemeente Beersel aan Fons Vandenplas de titel van EREBURGER van Beersel. De kerkdienst werd bijgewoond  door vele mensen uit Lot en Beersel  waaronder ereburgemeester Hugo Casaer. Zes priesters gingen voor in de Eucharistieviering waaronder zijn broer Vic die een mooie homilie hield over de  diverse aspecten van het leven van  zijn broer ,  groot in eenvoud , liefde voor tuin en natuur, sterk in geloof en muziek. Soms  was de priester ludiek  zoals wanneer hij uitlegde waarom  hij  een  “purperen” kazuifel “  met “wit “Kruis droeg , verwijzend naar de kleuren van  Jos’ belangstelling voor een bekende  voetbalploeg. “uit de omgeving”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief