BEERSEL Project gezamenlijke moestuin Lot wordt verder gezet

C21

BEERSEL Project gezamenlijke moestuin Lot wordt verder gezet

Editiepajot_bart_devill___moestuin_lot
foto Bart Devillé
 

 Infoavond op 16 februari

In 2014 startte het gemeentebestuur van Beersel een participatieproject met de bewoners van de vroegere Artic fabriekssite te Lot. Al snel bleek dat een gemotiveerde ploeg vragende partij was voor de oprichting van een gezamenlijke moestuin.

In de Beverstraat te Lot waar werk wordt gemaakt van deze moestuin werd het project toegelicht door bewoners, Velt vzw, Pro Natura, de gemeente en andere partners. In elk geval, deze moestuin is de eerste in zijn soort in Beersel. De initiatiefnemers hopen dan ook dat hun tuin een voorbeeldfunctie zal vervullen en, wie weet, tot de oprichting van nog soortgelijke projecten zal leiden.

Al wie meer wil weten over de selectiecriteria, de voorwaarden en de opleidingen is welkom op de infoavond op 16 februari om 20u in de GBS Blokbos te Lot. Op 1 april zal het terrein aan de Beverstraat klaar zijn voor het nieuwe plant- en zaaiseizoen.

Bij het toewijzen van een perceel krijgen de wijkbewoners voorrang maar ook andere Lottenaren kunnen aanspraak maken op een stukje moestuin. Elke tuinier zal zich akkoord moeten verklaren met duidelijke afspraken omtrent het onderhoud van zijn perceel. Om dit alles vlot te laten verlopen, worden de tuiniers professioneel ondersteund door Velt vzw, Pro Natura en de Beerselse kringloopkrachten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief