BEERSEL Vastenvoettocht Sint-Victor leverde 3.200 euro op

C21

BEERSEL Vastenvoettocht Sint-Victor leverde 3.200 euro op

Editiepajot_bart_devill___vastentocht_sint-victor
foto Bart Devillé
 

 De leerlingen van Sint-Victor maakten een wandeling van 10 km doorheen de streek met aandacht voor de eigenheid van de ruimere schoolomgeving. Er werd stilgestaan bij landschapselementen en plaatselijke fauna en flora. De nadruk lag niet op de prestatie, maar wel op de beleving van het wandelen door een winters(?) landschap.

Daarnaast werd dit wandelgebeuren gekoppeld aan een sponsoractie met als doel het steunen van de ontwikkelingsprojecten van de broedergemeenschap van de school in Burundi. Elke leerling kreeg een sponsorblad en de bedoeling was dat zij in de aanloop naar de wandeling even de tijd namen om met hun sponsorblad langs te gaan bij familie, vrienden en buren om vriendelijk een vrijblijvende bijdrage te vragen ter ondersteuning van deze ontwikkelingsprojecten.

Het wandelen gebeurde per klas. De leerlingen hadden ruim 3 uur de tijd om de wandeling tot een goed eind te brengen. Ze deden  dit klassikaal en onder begeleiding van een leerkracht, die hen onderweg leerde  genieten van de wandeling.

De rest van de dag werd ingevuld door een sessie verkeerseducatie ‘veilig wandelen in groep in het verkeer’ voorafgaand aan de wandeling. Er werd ook een les rond ‘mensenrechten’ gegeven. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief