Seniorencampus Qaly@BEERSEL zet zijn deuren open

C21

Seniorencampus Qaly@BEERSEL zet zijn deuren open

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Senioren in en rond Beersel hebben er binnenkort een optie bij als het over kwaliteitsvol wonen op leeftijd gaat: seniorencampus Qaly@Beersel. Het project is nog in volle opbouw maar valt nu al op door zijn architectuur. In totaal komen hier 78 woonzorgkamers, 9 kamers voor kortverblijf en 42 serviceflats voor senioren. Op zondag 31 januari stelt de organisatie de deuren al een keertje open voor het grote publiek. De officiële opening is voorzien in de zomer van 2016.

Op zondag 31 januari van 13.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom op de site aan de Alsembergsteenweg 1054 in Beersel om de opmerkelijke architectuur van de nieuwe seniorencampus Qaly van dichtbij te bewonderen. Er zijn hapjes en drankjes voorzien en we bieden u de mogelijkheid om van dichtbij een eerste blik te werpen op dit moderne complex in aanbouw, vlakbij Rondenbos.

Binnenkijken kan natuurlijk ook. Waar mogelijk mogen bezoekers gaan kijken hoe de werken opschieten en kunnen ze zich zo een beeld vormen van hoe de serviceflats en woonzorgkamers er binnenkort zullen uitzien.

Het motto voor leven in de serviceflats is ‘alles kan, niets moet’. In Qaly@Beersel woont de serviceflatbewoner zelfstandig maar kan hij gebruik maken van 1.000 m2 publieke ruimte met fitness, hammam, infraroodcabine, restaurant en diverse ontspanningsmogelijkheden. Bewoners kunnen ook, op elk uur van de dag, alle dagen van de week, gebruik maken van diensten zoals verzorging, roomservice, poets- en strijkhulp, …

Qaly@Beersel woonzorgcentrum wil meer zijn dan een gewoon rusthuis. Senioren kunnen hier een warme, gezellige thuis vinden in een elegant kader. Voor de warmte, de goede zorgen en de extra ‘qaly’s’ (levensjaren vol levenskwaliteit) staat vanaf de opening een geëngageerd team van verpleegkundigen, kinesisten, psychologen, animatoren en zelfs voedingsdeskundigen in. Door de hoog-professionele omkadering kunnen hier ook heel zorgbehoevende senioren in de beste omstandigheden worden verzorgd.

“Levenskwaliteit in al haar facetten is wat we willen bieden aan senioren die in Qaly@Beersel wonen. Dat gaat inderdaad over het interieur en de groene omgeving maar vooral over respect, zorg en aandacht op maat. Qaly’s of ‘levenskwaliteit’ toevoegen, is eerst en vooral fysische zorg maar ook cognitief willen we onze senior de beste aanpak geven en zorgen dat hij zich binnen het sociaal weefsel van onze campus goed voelt,” duidt Dr. Lieve Verplancke, initiatiefneemster van Qaly@Beersel.

Qaly@Beersel heeft recent een directeur aangenomen, mevrouw Patricia Sterckx. “Behalve ervaring was het ook belangrijk dat zijn of haar visie heel nauw aansloot bij onze filosofie”, gaat Verplancke verder. “Dat is hét criterium bij onze aanwervingen en zal dat ook zijn bij onze personeelsevaluaties”.

De toegang voor de openwerfdag van Qaly@Beersel is gratis. Meer informatie over het woonzorgcentrum en serviceflats is te vinden op www.qaly.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief