BEERSEL Asielcentrum nodigde uit op nieuwjaarsreceptie

C21

BEERSEL Asielcentrum nodigde uit op nieuwjaarsreceptie

Editiepajot_bart_devill___nieuwjaarsreceptie_asiel
foto H. Casaer
 

 Ter gelegenheid van het nieuwe jaar nodigde het Opvangcentrum van het Rode Kruis in Alsemberg uit voor een hapje en een drankje en uiteraard nadere kennismaking.

Heel wat vrijwilligers,  vertegenwoordigers van het gemeentebestuur, medici en hulpverleners , verantwoordelijken uit de lokale  onderwijswereld en mensen uit de buurt waren op de afspraak samen met de bewoners, om elkaar te ontmoeten.

Het welkomstwoord werd uitgesproken door een vluchteling uit Somalië die zijn parcours beschreef. Volgende spreker was Rob WAUTERS. Hij had het over de vluchtelingenthematiek en dankte vooral de beroepskrachten en de kern vaste vrijwilligers van het opvangcentrum. Ook bracht hij hulde aan de scholen die er voor zorgen dat al de kinderen  van het centrum snel een plek bij hen kan gegeven worden. Ook had hij het over de positieve manier van samenwerken met het gemeentebestuur van Beersel.

Wat nog kon vernomen worden: de opendeurdag vindt plaats op zondag 29 mei, het opvangcentrum heeft 25 medewerkers en kan rekenen op een dertigtal vrijwilligers. Er worden 26 talen gesproken( “Arabisch” wordt aanzien als één), waar onder o.m. Poulaar, Soussou, Kirundi, Kuurmana en Amharik. Momenteel verblijven er 28 nationaliteiten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief