BEERSEL - Frigo wordt kerststal

C21 Css

BEERSEL - Frigo wordt kerststal

Editiepajot_beersel_frigostal_foto_mija_de_greef
 

Een achtergelaten frigo die al dagenlang zorgde voor ergernis werd door buurtbewoners omgezet tot bezinnende kerststal.

Zoals wel eens vaker gebeurt, worden bij gemeentelijke grof huisvuilophaalmomenten zaken buitengezet die niet worden meegenomen door de ophalingsdiensten. In de Beerselse deelgemeente Alsemberg is dat niet anders. De voorbije weken zorgde zo’n achtergebleven frigo bij de buurtbewoners van de sociale appartementen in de Hoogveldlaan voor de te verwachten ergernis.

De voorbije dagen slaagden de buurtbewoners Rita Vandeperre en Hilde Petroons erin die ergernis op ludieke wijze om te buigen naar een positief aandacht trekkend initiatief. Met wat knutselwerk werd de achtergebleven frigo getransformeerd tot een kerststal. In de in sfeermakend kerstpapier ingepakte frigo hingen ze een kleurige afbeelding van een oude kerststal en op de bodem ligt een boodschap van vrede en vriendschap te lezen.

Hoe lang de kerststal de buurt zal sieren en of de frigo later toch zal worden opgehaald door de gemeentediensten weten de initiatiefnemers niet. Vast staat dat het gevoel van ergernis in deze kersttijd kon worden omgebogen tot positieve erkenning.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 dec 2008
Mija De Greef
Mija De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 27 jun 2022

archief