Word jij ook zwerfvuil vrijwilliger of kringloopkracht in BEERSEL?

C21

Word jij ook zwerfvuil vrijwilliger of kringloopkracht in BEERSEL?

Editiepajot_beersel
Foto © Benny Vandersteen
 
Editiepajot_beersel
Foto © Benny Vandersteen
 
Editiepajot_beersel
Foto © Benny Vandersteen
 

Dinsdag 8 maart werden de zwerfvuil vrijwilligers 'Beersel NET(-)werkt' en kringloopkrachten van Beersel samen uitgenodigd in het bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ ter bedanking van hun blijvende inzet en op de start van het nieuwe werkjaar 2016.

Sinds de jaarlijkse zwerfvuilactie van 2014 lanceerde de milieudienst verschillende oproepen naar de inwoners om zich te engageren als zwerfvuil vrijwilliger 'Beersel NET(-)werkt'. Tot op heden ontving de milieudienst 37 ondertekende engagementsverklaringen 'Beersel NET(-)werkt' van inwoners die zich ertoe verbinden om regelmatig zwerfvuil op te ruimen (min. 4x per jaar) op een vaste locatie in de gemeente. De milieudienst bezorgt het nodige materiaal (witte zwerfvuilzakken om het opgeruimde zwerfvuil in te deponeren, een grijpstok, een fluovestje en een paar handschoenen) en de technische uitvoeringsdiensten komen de gevulde witte zwerfvuilzakken ophalen na verwittiging.

De kringloopkrachten zijn een team van vrijwilligers die elke laatste zaterdag van de maand (uitgezonderd de maanden november, december en januari) de compostdemostand op het recyclagepark Zitterbos bemannen. Iedere inwoner kan er dan terecht om raad aangaande het thuiscomposteren. Ook organiseren zij jaarlijks samen met de gemeente de 'open kringloopdag' in de maand juni en staan zij paraat om de lagere scholen te informeren over het ‘leren composteren’.

Wil jij ook je steentje bijdragen en zwerfvuil vrijwilliger of kringloopkracht worden? Neem dan contact op met de milieudienst 02 359 17 17 of  mailto:milieu@beersel.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2016
Elsie De Greef
Benny Vandersteen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief