Vlaams Belang haalt Filip Dewinter en Jef Elbers naar BEERSEL voor spreekavond over immigratie

C21

Vlaams Belang haalt Filip Dewinter en Jef Elbers naar BEERSEL voor spreekavond over immigratie

Editiepajot_beersel
Ingezonden flyer
 

'De Rand in het oog van de asielstorm', onder die noemer verzamelt Vlaams Belang-Beersel woensdag 11 mei in CC De Meent voor een politieke spreekavond. Onder meer Filip Dewinter en Jef Elbers sieren er de sprekerslijst. Volgens de partij beperken de gevolgen het huidige asiel-en immigratiebeleid zich niet langer tot de grootsteden, maar wordt ook de Vlaamse Rand in haar hart getroffen.

Lokaal afdelingsvoorzitter Klaas Slootmans wijst onder meer op de toenemende druk op de sociale woningmarkt, de OCMW's en het onderwijs: “Door de grote cultuur-en taalverschillen in de klasjes wordt normaal lesgeven steeds moeilijker. In Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Zaventem, Machelen en Vilvoorde spreken amper 4 op de 10 leerlingen nog behoorlijk Nederlands, waardoor het onderwijsniveau er zienderogen daalt. De partij verwijst hierbij naar een rapport van de studiedienst van de Vlaamse regering waaruit blijkt dat het niveau van de eerstejaarsleerlingen in het middelbaar onderwijs in de scholen in de Rand is gezakt tot dat van het derde leerjaar.”

Niet in het minst is de opmerkelijke stijging van het aantal moslims in de Rand een doorn in het oog van de partij. "Uit cijfers van VUB-socioloog Jan Hertogen blijkt dat het aantal moslims in de 19 randgemeenten op amper drie jaar tijd met een kwart toenam", aldus Slootmans. De gevolgen zijn navenant, klinkt het. "Cijfers van Kind en Gezin tonen aan dat in de Zennegemeenten Beersel (41%); Sint-Genesius-Rode (15%) en Sint-Pieters-Leeuw (29%) het aandeel kinderen dat wordt geboren in een autochtoon Vlaams gezin is verschrompeld tot een minderheid."

De vooruitzichten mogen dan al weinig reden tot optimisme aan de dag leggen, een reden tot doemdenken hoeven ze volgens het Vlaams Belang niet te zijn. "De zorgwekkende evolutie is immers geen onvermijdelijkheid die we als een natuurramp moeten ondergaan. De immigratiezondvloed kan volgens de partij wel degelijk worden afgewend. "Maar dan moet er dringend werk gemaakt worden van een strikt en kordaat immigratiebeleid", aldus Slootmans.

Om die boodschap kracht bij te zetten kan de lokale partijafdeling alvast rekenen op twee sprekers van formaat. Zo kon ze partijkopstuk Filip Dewinter strikken die zijn licht zal werpen op de asielcrisis en de hiermee gepaard gaande islamisering en vooral een aantal concrete maatregelen naar voor zal schuiven die een antwoord bieden op de crisis. Verder tekent ook zanger, scenarist en auteur Jef Elbers present. Elbers geeft er een lezing over het profetische boek 'Le camp des saints’ (Het legerkamp der Heiligen) van de Franse schrijver Jean Raspail. Het boek uit 1973 beschrijft de invasie van Europa door duizenden bootvluchtelingen en de ontwrichtende gevolgen die het met zich meebrengt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief