BEERSEL - Kindergemeenteraad geïnstalleerd

C21

BEERSEL - Kindergemeenteraad geïnstalleerd

Kindergemeenteraad_08012009
 
Aanstelling_kinderburgemeester
Stembriefje_kindergemeenteraad
Zweren_kindergemeeteraad

In de nieuwe raadzaal van het gemeentehuis Rondenbos te Alsemberg werd de nieuwe kindergemeenteraad geïnstalleerd. De kindergemeenteraadsleden legden niet alleen hun eed af als raadslid, per school kozen zij ook één kinderschepen en uit alle kinderschepenen werd dan de kinderburgemeester gekozen. Voor meerdere schepenen waren er twee stembeurten nodig en ook voor de nieuwe kinderburgemeester werd twee maal gestemd.

Over de verschillende netten(gemeentelijk-, vrij- en gemeenschapsonderwijs) worden jaarlijks in de basisscholen van Beersel verkiezingen gehouden. Nieuw dit jaar was dat ook het buitengewoon onderwijs(BULO Sint-Victor) voor het eerst meedeed. Alle scholen kregen drie plaatsen om in te vullen in tegenstelling tot de vorige jaren. Toen stond het aantal plaatsen steeds in verhouding met het leerlingenaantal. Verkiezingen in de verschillende scholen zorgen voor een eerlijke invulling van die drie zetels.

Uiteindelijk werden verkozen tot schepen: Serge Renders, Emiel Mathieu, Maud Matton, Musimu Virgil, Igli Gjoni, Elien Wauters, Bjorn Kindekens en William Marchal. Silke De Ceukelaire van de Gemeentelijke Basisschool Lot werd verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Beersel.

Voortaan komt het kindercollege één keer per maand samen, de kindergemeenteraad een drietal keer per jaar. De kindergemeenteraad van Beersel is niet politiek getind en politieke thema’s komen dan ook niet aan bod. Aan de kinderen wordt wel geleerd hoe een democratie werkt en hoe verkiezingen verlopen

De nieuwe kindergemeenteraad vertrekt altijd van een wit blad. Samen overleggen de kinderraadsleden, kinderschepenen en kinderburgemeester hoe ze dat jaar het leven van de kinderen die in Beersel wonen en/of er school lopen zo aangenaam mogelijk kunnen maken. Natuurlijk doen ze dat niet vanuit hun naam, maar wel vanuit de schoolbevolking die ze vertegenwoordigen. Vaak brengen ze thema’s mee die in de leerlingenraad van hun school aan bod komen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2009
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief