HALLE/ BEERSEL/ LINKEBEEK/ SINT-GENESIUS-RODE/ DILBEEK/ TERNAT - Too Much & The White Nots winnen Zennetoer

C21

HALLE/ BEERSEL/ LINKEBEEK/ SINT-GENESIUS-RODE/ DILBEEK/ TERNAT - Too Much & The White Nots winnen Zennetoer

Editiepqjot_winnqqr_wennetoer_1_gr
 
Editiepqjot_winnaar_zennetoer_1_kl
Editiepqjot_winnaar_zennetoer_2_kl
Editiepqjot_winnaar_zennetoer_2_gr
 

De vierde editie van Zennetoer werd gewonnen door de groep Too Much & The White Nots, een groep met roots in het Brusselse en in Frankrijk. De prijs van het publiek was voor de Halse formatie Shaman Festival.

Zennetoer is een regionale muziekwedstrijd waarvoor niet minder dan 97 demos werden ingestuurd. 24 groepjes werden geselecteerd voor vier preselecties. Zes hiervan mochten naar de finale in het CC’t Vondel in Halle.

Winnaars werden TOO Much &The White Nots. Zij haalden het voor Willow en Fortunate Few.
De winnaars hebben roots in het Brusselse en in Frankrijk. Zij bespelen originele en exotische instrumenten, hebben een bezwerende zanger en hebben huilende rootssongs uit alle beste tradities opgediept.
Ze bestaan anderhalf jaar, brengen eind januari een demo uit en deden mee aan Zennetoer om bekendheid te verwerven in de streek.

De tweede, Willow is beïnvloed door groepen als Bloc Party, The National, Radiohead, Explosions In The Sky, Tomàn, The Postal Service. Ze creëren orginele muziek met veel gevoel voor ritme, dynamiek en stevige melodieën.

Op de derde plaats eindigde Fortunate Few die men op 17 januari aan het werk kan zien in de Blue Note op de Halse Grote Markt.

De prijs van het publiek ging naar Shaman Festival uit Halle, gekend voor hun aanstekelijke feestmuziek. Spelen al vier jaar samen en zien de publieksprijs als een aanmoediging.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2009
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief