Open-VLD BEERSEL spat uit elkaar

C21

Open-VLD BEERSEL spat uit elkaar

Open_beersel
 
Open_beesrel_2

Het was al lang geen publiek geheim meer, het boerde niet meer bij de Open-VLD Beersel. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen werden nog zes mandaten in de wacht gesleept of vier in de gemeenteraad en twee voor het OCMW. De jongste bestuursverkiezingen waren dan de aanleiding dat de spreekwoordelijke druppel de emmer deed overlopen.

Gevolg, vijf van de zes mandatarissen die verkozen werden op de Open VLD lijst van de gemeentelijke verkiezingen in 2006 hebben hun krachten gebundeld in een gloednieuwe “Open Beerselse” politieke beweging. Gemeenteraadslid Barbara Danis die al eerder uit het bestuur van de Beerselse Open Vld afdeling stapte, wordt nu gevolgd door twee andere gemeenteraadsleden, Gilbert Houben en François Bergmans, en de twee OCMW raadsleden van de Open VLD, Annie Leemans en Alain De Greef.

Raadslid Gilbert Houben: “Onlangs werden zij nochtans rechtstreeks herverkozen tijdens de plaatselijke partijverkiezingen voor de samenstelling van het lokale Open Vld partijbestuur. De manier waarop deze verkiezingen echter door de huidige overgebleven kopstukken werden gemanipuleerd, deed de spreekwoordelijke emmer overvloeien, zodat men in deze kan spreken van een totale vertrouwensbreuk. Tijd dus om conclusies te trekken en actie te ondernemen.”

Naast de vijf mandatarissen verlieten ook Ronny Ecker en Louis Pauwels, respectievelijk voormalig secretaris en penningmeester van de Beerselse Open Vld afdeling, samen met Chantal Vanden Bogaard, Fiona Heymans, Olivier Demol, Frederik Van Vreckem, William Mestdag en Bram Roossens de lokale Open VLD-afdeling.

Uiteindelijk blijkt dat na deze leegloop Open Vld Beersel nog enkel vertegenwoordigd wordt door een geïsoleerd gemeenteraadslid(Gilbert Wouters) en haar voorzitter Raf Thoré.

Gilbert Houben: “Voortaan treden wij op onder “Open Beersel” en hiermee zullen wij met een even groot enthousiasme en vernieuwde veerkracht deelnemen aan het Beerselse politieke debat. Tevens stellen wij ons open voor alle democratische samenwerkingen. Wij blijven echter het programma van de Open Vld trouw en willen verder bouwen aan de eenheid en constructief mee werken voor een betere leefomgeving voor iedereen. Voor meer info kan men steeds terecht op de website www.openbeersel.be.

Na deze vergadering poogden wij ook zowel de voorzitter van Open-VLD Beersel Raf Thoré als gemeenteraadslid Gilbert Wouters te bereiken. Wij kregen echter geen van beide aan de lijn.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2009
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief