BEERSEL - Toneel met Waaile van Dwoeurp

C21

BEERSEL - Toneel met Waaile van Dwoeurp

Waaile_van_deweurp_01-2009
 

In zaal De Put-zowat het huistheater geworden van “Waaile van Dwoeurp”- van Vormingscentrum Destelheide in Dworp brengt toneelgroep “Waaile van Dwoeurp” het stuk “Een scheef huishouden”. De opvoeringen vinden plaats vrijdag 30 en zaterdag 31 januari om 20u en zondag 1 februari om 15u. Kaarten in voorverkoop kosten 7 euro, aan de kassa betaal je 8 euro.

De regie wordt gevoerd door Theo Willems. Spelen mee: Bart Marcoux, Mark Slootmans, Sabrina Vandenbrande, Vicky Vandenbrande, Jos Van Vreckem, Jozef Tordeurs, Julia Buelinckx, Jeannine Vogeleer, Dora Buelinckx en Edgard De Loor.

Het is een feit geworden, men wacht in Dworp op de toneelstukken “gespeeld” door “Waaile van Dwoeurp”. Wij vroegen dan ook aan Theo Willems of Dworp terug een toneeltraditie krijgt?.... “Ongetwijfeld, vroeger had je hier Nut en Vermaak en de opvoeringen in ’t Gildenhuis lokten heel wat toneelliefhebbers(-sters). Heel bescheiden begonnen denken wij toch Dworp ergens terug op de toneelkaart gezet te hebben. Dank zij Vormingscentrum Destelheide en De Put kunnen wij tonen wat onze mogelijkheden zijn. En wij zijn niet weinig trots dat wij niet de enigen zijn…”. En het is inderdaad zo, de toneelopvoeringen van “Waaile van Dwoeurp” blijven meer en meer volk lokken! Ook komt men zich aanmelden om bijvoorbeeld te helpen bij de decorbouw, belichting en geluid en ook om een handje toe te steken in ’t algemeen. Theo Willems: “ Wat ergens begonnen was als iets ludieks is uitgegroeid tot een “serieuze” toneelgroep. En wij gaan door! Zo heb ik al terug gekeken naar de laatste opvoering van Nut en Vermaak “Onder een dak”. Met onze groep moet het mogelijk zijn dit op de planken te brengen. Met onze mensen zijn wij inderdaad meer in staat dan gewoon “een stuk te spelen om te lachen”!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2009
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief