BEERSEL - Papie Staaf kon zijn droom waar maken

C21

BEERSEL - Papie Staaf kon zijn droom waar maken

Pappie_staaf_1
 

Gustave Vekemans- Staaf in de volksmond, Papie Staaf voor “zijn” kinderen- is een gelukkig man dat hij een lang gekoesterde droom kon waar maken en als onthaalvader-wellicht de eerste en enige in Beersel- zijn dagen vol maken te midden van de peuters.

Op de Sollenberg 41 te Huizingen vindt je het “Peuterparadijs”. Wanneer je dan aanbelt verwacht je dat een onthaalmoeder de deur komt openen, maar hier verschijnt dan Papie Staaf aan de deur, meestal met een peuter op de arm…..

“Toen de fabriek waar ik als colorist aan de slag was haar deuren moest sluiten ingevolge faillissement, kon (moest) ik op zoek naar ander werk. Niet lang getreurd echter, hier zag ik de kans mooi om een lang gekoesterde droom waar te maken. Ik zou proberen van start te gaan als onthaalvader!”

De nodige stappen gezet werden gezet bij Kind en Gezin om erkend te worden komt er inderdaad heel wat bij kijken- en de nodige aanpassingen aan het woonhuis uitgevoerd, o.m.de leefruimte, slaapruimte, terras en tuin. Kind en Gezin zette het licht op groen en 6 oktober 2008 opende het Peuterparadijs van Papie Staaf zijn deuren…. “Zelf met ons Lydia hebben wij vier kinderen en al acht kleinkinderen. Me bezig houden met kleine kinderen was me dus allesbehalve vreemd. En als je kunt doen wat je graag doet ben je maximaal gemotiveerd. De peuters verversen, iedere dag vers eten bereiden, ze bezig houden, mee spelen en opruimen wanneer ze een dutje doen, ik heb mijn handen meer dan vol- de eerste kleine is hier al vanaf 6.15u ’s morgens en de laatste vertrekt om 18u-, maar doe het dus héél graag! Trouwens, van elk kind wordt ook een persoonlijk dossier bijgehouden. Niets is me teveel ! En de vriendschap die je van de kindjes krijgt, maakt alles goed!”

Dagelijks krijgt Staaf zeven peuters over de vloer. Binnenkort gaan er twee van naar de school en hun plaatsen zijn nu al gereserveerd…. “Moesten wij hier over meer ruimte beschikken, de plaatsen worden zonder problemen onmiddellijk ingenomen. Het doet me echt pijn wanneer ik iemand moet teleurstellen.” Het Peuterparadijs is gesitueerd op de Sollenberg 41 te Huizingen, tel. 0495/51.61.45.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2009
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief