BEERSEL - HORAL reikte Lambic Award uit

BEERSEL - HORAL reikte Lambic Award uit

Editiepajot_bart_devill___lambicaward2
 
Editiepajot_bart_devill___lambicaward1
 

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) heeft voor de zesde maal de Lambic Award uitgereikt. Deze onderscheiding wordt toegekend aan een persoon, die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt op het vlak van de verdediging van de belangen van de sector van de traditionele lambiekbieren en de promotie van Oude Geuze en Oude Kriek. 

 

Traditioneel wordt deze award uitgereikt in Bezoekerscentrum De Lambiek in Beersel. In het verleden ging deze  HORAL’s Lambic Award al naar lambiekbrouwer Edgar Winderickx uit Dworp, Hugo Casaer, gewezen burgemeester van Beersel, de Britse bierauteur Tim Webb, Stene Isacsson, uitbater van bierrestaurant Akkurat in Stockholm en vorig jaar naar Daisy Claeys, uitbaatster van café 't Brugs Beertje in Brugge. 

 

Dit jaar viel de eer te beurt aan de 51-jarige Dominiek Geers, zaakvoerder van Dranken Geers uit Oostakker bij Gent. De familie Geers is toe aan de zesde generatie in de bierwereld, eerst als brouwer (tot halfweg de Tweede Wereldoorlog), nadien als bottelaar en na de oorlog ook als bierhandel. Het familiebedrijf verdeelde aanvankelijk enkel bieren aan de eigen cafés. 

 

Vanaf 1960 begon Hubert Geers, de vader van Dominiek, met distributie aan ruimer publiek en leveringen in het Gentse. Vanaf 1980 werd het aanbod van Dranken Geers flink uitgebreid en werd ook steeds meer aandacht besteed aan speciaal bieren. Vele bieren waren vroeger niet verkrijgbaar in de streek van Gent. Dranken Geers zou daar verandering in brengen. De groeiende belangstelling van een jong cliënteel voor Oude Geuze en Oude Kriek doet Dominiek besluiten om vanaf de eeuwwisseling zijn gamma nog te verbreden zodat vanaf dan alle bestaande geuzeproducenten uit het Pajottenland en de Zennevallei vertegenwoordigd zijn. 

 

Het succes blijft niet uit en Dominiek, bijgestaan door zijn echtgenote Vera en zijn kinderen Bert en Leen, weet zijn bedrijf uit te breiden tot quasi heel Vlaanderen en Brussel. In 2010 start hij zelfs een exportafdeling op.” 

 

HORAL-voorzitter Frank Boon: “De leden van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren weten de inzet van de familie Geers inzake de promotie en verkoop van traditionele lambiekbieren, en onze ‘Oude Geuze’ en ‘Oude Kriek’ in het bijzonder, ten zeerste te appreciëren. In dit opzicht is Dominiek een voorbeeld voor de bierdetailhandel. Wij konden ons dit jaar geen betere Lambiek-ambassadeur voorstellen. Dat is dan ook de reden waarom de leden van de Hoge Raad dit jaar unaniem de Lambic Award aan Dominiek hebben toegekend.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 okt 2017
Elsie De Greef | 23 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 18 okt 2017
Emile Devogeleer | 18 okt 2017
Elsie De Greef | 14 okt 2017

archief