REGIO - Feiten

C21

REGIO - Feiten

Editiepajot_politie_heel_goed

Diefstal met braak in woning
LENNIK -  Tijdens de afwezigheid van de bewoners breken dieven in een woning aan de Tombergstraat in Lennik. Tijdens de dag breken de dader(s) aan de achterzijde van de woning de achterdeur open. Zij doorzoeken de woning en gaan aan de haal met een flatscreen TV. Van de dader(s) is er geen spoor. 

Inbraak in Chirolokalen
SINT-PIETERS-LEEUW - Er werd ingebroken in de lokalen van de Chiro  in de A.Quintusstraat. Uit de lokalen werd een  elektrisch fornuis ontvreemd.

Bestuurder betrapt voor het rijden onder invloed van drugs
BEERSEL - Op 28-01-2009 voerde de lokale politie van Beersel in het begin van de namiddag een alcoholcontrole uit in Alsemberg ter hoogte van het kruispunt Brusselsesteenweg/Genstberg. Elf bestuurders dienden een ademtest af te leggen en gelukkig was er geen enkel positief resultaat. Eén bestuurder werd wel betrapt voor het rijden onder invloed van drugs. Betrokkene diende op last van het parket zijn rijbewijs onmiddellijk voor veertien dagen in te leveren.
Tijdens de controleactie werden ook 6 waarschuwingen voor allerlei technische mankementen, 4 onmiddellijke inningen voor diverse inbreuken en 1 PV voor een sinds oktober 2007 verlopen technische schouwing opgesteld.

Alcoholcontrole
SINT-PIETERS-LEEUW - In Vlezenbeek werden donderdagavond tijdens de avond 28 bestuurders gecontroleerd, twee bestuurders hadden een te hoge alcoholopname (0,53 en 0.39 mgl/ual). Op de Bergensesteenweg werden 10 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders hadden een te hoge alcoholopname. (0.33 en 0.61 mg/lual + één bloedproef omdat de ademanalyse niet kon worden uitgevoerd). Drie bestuurders reden met een verlopen technische keuring.

Luchtvaartpolitie en De Lijn controleren samen op Brussels Airport en Brucargo
ZAVENTEM – De Luchtvaartpolitie heeft op donderdag 29 januari 2009 samen met de controledienst van de vervoersmaatschappij De Lijn een actie gehouden op Brussels Airport en Brucargo. Behalve 51 bussen van De Lijn zijn ook 17 vrachtwagens en 16 personenwagens aan een controle onderworpen.

De controle heeft plaatsgevonden op donderdag 29 januari 2009 tussen 15.30 en 1 uur en dat op het hele grondgebied van de luchthaven van Zaventem (Brussels Airport en Brucargo). De Luchtvaartpolitie van de Federale Politie heeft samen met de controledienst van De Lijn 51 bussen gecontroleerd. Daarnaast controleerde de politie ook 16 personenwagens, 17 vrachtwagens en 15 personen.

De Luchtvaartpolitie heeft 158 personen aan een ademtest onderworpen. Eén bestuurder had te veel gedronken en kreeg een rijverbod van 3 uur. Eén voertuig is in beslag genomen en 5 vrachtwagenbestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze in orde waren met de tachygraaf. Voorts heeft de Luchtvaartpolitie 17 bestuurders beboet omdat ze een stopbord genegeerd hebben en zijn er 20 processen-verbaal uitgeschreven voor diverse inbreuken (technische keuring, rijbewijs, verzekering…). Er is ook een kleine hoeveelheid hasjiesj in beslag genomen. De controledienst van De Lijn heeft 6 zwartrijders betrapt en 1 passagier met een vals abonnement.  De Luchtvaartpolitie zal ook in 2009 regelmatig controleacties organiseren op de luchthaven.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2009
Editiepajot
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 12 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024

archief