SINT-PIETERS-LEEUW - Tweeling Schol domineert opnieuw

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Tweeling Schol domineert opnieuw

Editiepajot_wvz_-_vlezenbeek_4_peter_de_bodt
 
Editiepajot_wvz_-_vlezenbeek_1_peter_de_bodt
Editiepajot_wvz_-_vlezenbeek_2_peter_de_bodt
Editiepajot_wvz_-_vlezenbeek_peter_de_bodt
 
Editiepajot_wvz_-_vlezenbeek_3_peter_de_bodt

Zondag ging de veertiende en tevens voorlaatste manche door van het regelmatigheidcriterium veldrijden van de WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be) aan de baljuwhoeve in Vlezenbeek.

De leden van de Hoebelbike (www.hoebelbike.be) vereniging hadden in de weiden rondom de baljuwhoeve een mooi parcours uitgestippeld. Een parcours dat door de hard bevroren weiden er goed berijdbaar bijlag, maar een strakke kille wind zorgde er toch voor dat het afzien werd voor de 39 deelnemers, vooral op het lange stuk vals plat omhoog de weide in.

39 deelnemers dus aan de start vandaag van wat een snelle cross zou worden. Onder deze dapperen de tweeling Schol, samen met ploegmaat Davy Depaepe de te kloppen mannen. Andere kanshebbers vandaag waren Koen Van Kerckhoven en nieuwkomer Stefan Nercinckx. In totaal stonden er vandaag weer acht nieuwe deelnemers aan de start, een teken dat de WVZ crossen steeds meer en meer aan bekendheid winnen!

Er waren vandaag ook enkele bekende namen afwezig: de nummer twee in de categorie A - Steven Wargée - was niet aanwezig, alsook de nummers één en twee van de categorie B, zijnde respectievelijk Michael Naessens en Stephaan Wijns. Zou hun afwezigheid het klassement nog een andere wending kunnen geven?

Van bij de start werd het al duidelijk dat de gebroertjes Schol vandaag het tempo zouden bepalen. Ze namen in het spoor van Davy Depaepe de beste start, achter hen volgden nieuwkomers Bart Schollen en Stefan Nerinckx.

Een glansprestatie was vandaag opnieuw te noteren van Lander Vanton. De mountainbiker startte als één van de laatsten, maar reed daarna een formidabele inhaalrace. Het onvermogen om snelheid te halen met zijn MTB t.o.v. de cyclo-cross fietsen werd ruimschoots gecompenseerd door de soepele cadans die hij ontwikkelde op de stukken vals plat omhoog en door zijn goede techniek. Lander Vanton zou vandaag als achtste eindigen.

Terug naar de wedstrijd waar aan de suprematie van de Schol broers niet veel te beginnen was, ze reden van kop tot finish aan de leiding. Achter dit duo was het wel spannend, Koen van Kerckhoven en Davy Depaepe zouden nog een mooie strijd leveren om plaats vijf. Ook in de buik van het peloton was het spannend, Helmut Zimmerman en Marc De Buyst van het Team Zimmerman zouden gedurende de hele cross in strijd zijn om plaats 28, maar in de sprint zou Marc De Buyst toch ruim afstand nemen van Helmut Zimmerman.

De algemene overwinning was vandaag voor Steven Schol die zijn broer Dieter Schol nipt klopte in een millimetersprint. Derde werd Bart Schollen, voor Stefan Neirinckx en Koen Van Kerckhoven.

In het algemeen klassement zijn er ook enkele wijzigingen. Door de afwezigheid van enkele deelnemers, maken andere deelnemers enkele mooie sprongen in het klassement. In de categorie A blijft Philip Keuleers aan de leiding, Koen Van Kerckhoven klimt op naar de tweede plaats met een voorsprong van 28 punten op de derde; Steven Wargée.

In de categorie B verandert er weinig, ondanks de afwezigheid van de nummers één en twee verandert er niets in de top drie. Michael Naessens blijft eerste, voor Stephaan Wijns en Yves Herman.

In de categorie C tenslotte, blijft Rudy Berwart aan de leiding, voor Jacques Michiels en Luc Van Campenhout.

De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.bewww.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog - Verswinkel Nechly - Garage Lys)

Volgende afspraak op 8 februari 2009 in Maleizen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2009
Peter De Bodt
Peter De Bodt
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 12 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024

archief