VRT-journalist Pascale Mertens wordt volgende ‘ontmoeting’ in Bib BEERSEL

VRT-journalist Pascale Mertens wordt volgende ‘ontmoeting’ in Bib BEERSEL

Editiepajot_beersel_-_pascale_mertens
Ingezonden foto
 

De reeks ‘Ontmoetingen’ in Beersel is een samenwerking van de Bib Beersel met het Davidsfonds, Markant en 11.11.11. Donderdag 16 februari om 20u  komt VRT-journalist Pascale Mertens in de Bib van Beersel. Pascale is VRT-journalist sinds 2002. Zij maakt reportages voor het Journaal als algemene verslaggever, en  volgt al heel wat jaren als specialist het nieuws over het Koningshuis.

Tot september 2014 was zij eindredacteur van het Journaal -dat is de persoon die het Journaal samenstelt en de journalisten aanstuurt - maar na 2,5 jaar was de roep van 'het veld' opnieuw te groot. Zij was ook reportagemaker voor Koppen (2003-2009) en Terzake (2010).

Als eindredacteur en als verslaggever zat en zit zij dus in het hart van de 'making of' van het Journaal. Zij neemt ons mee achter de schermen van het VRT-tv-Journaal. Uit de eerste hand  horen wij hoe de nieuwsselectie gebeurt. Zij illustreert dit aan de hand van voorbeelden, en wij krijgen ook te horen wat er nodig is om van een idee tot een journaalstuk te komen.

Bijna de helft van de mensen die naar tv kijkt om 19 uur, kijkt naar het Journaal op één. De VRT Nieuwsdienst heeft dus een grote verantwoordelijkheid. Zij is ervan overtuigd dat de VRT als openbare omroep een verschil maakt in de keuzes en hoe deze keuzes ingevuld worden.

De inkom bedraagt 7 euro, één drank inbegrepen.

Meer info: in de bibliotheek te Alsemberg op het tel. nr. 02/359.16.26, tijdens de openingsuren van de bib en ook via e-mail: mailto:bibliotheek@beersel.be of http://www.bibbeersel.be en http://www.alsemberg.davidsfonds.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Elsie De Greef | 19 mei 2018

archief