BEERSEL - Snelheidscontrole en bestuurder onder invloed van drugs

C21

BEERSEL - Snelheidscontrole en bestuurder onder invloed van drugs

Editiepajot_politie_heel_goed
(Repro Editiepajot)

Snelheidscontroles
BEERSEL - Tijdens de nacht van 31/01 op 01/02 voerde de verkeersdienst van de lokale politie Beersel snelheidscontroles uit op de Alsembergsesteenweg in Dworp en de Brusselsesteenweg in Alsemberg.
Bij de controles in Dworp passeerden tussen 2100 en 2300 uur ongeveer 600 wagens aan de radar. Ongeveer 2/3de van alle bestuurders reden sneller dan de maximum toegelaten snelheid, maar slechts 19 reden sneller dan de tolerantiedrempel. Van 4 bestuurders zal het rijbewijs meer dan waarschijnlijk door het parket ingetrokken worden omdat ze sneller reden dan 87 Km/uur op een plaats waar de snelheid beperkt is tot 50 Km/uur. Voor twee van hen dreigt de rekening trouwens zeer hoog op te lopen omdat ze meer dan 100 Km/uur, met name 104 en 111 Km/uur,  lieten optekenen.

Bij de controles  in Alsemberg en dit tussen middernacht en 0300 uur werd de snelheid van ongeveer 400 gemeten. Ook hier reden ongeveer 2/3de van alle bestuurders sneller dan de maximum toegelaten snelheid. Als gevolg van de toegepaste tolerantiedrempel zullen ook hier evenwel slechts 19 bestuurders een onmiddellijke inning of een proces-verbaal in hun brievenbus krijgen. De hoogst gemeten snelheid op de Brusselsesteenweg bedroeg 96 Km/uur en vier bestuurders dreigen hun rijbewijs enige tijd kwijt te spelen.

In de komende maanden zal de lokale politie Beersel de tolerantiedrempel voor snelheidsovertredingen in een paar stappen drastisch verlagen en op hetzelfde niveau brengen als de andere politiezones. Bestuurders die het niet zo nauw nemen met de snelheidsbeperkingen zijn bij deze al een eerste keer gewaarschuwd. Indien de toekomstige tolerantiedrempel het voorbije weekend al toegepast zou zijn, zouden er ongeveer 600 processen-verbaal of onmiddellijke inningen uitgeschreven zijn.

Opnieuw bestuurder onder invloed van drugs betrapt
BEERSEL - Tijdens de uitvoering van een preventieve patrouille in de Dachelenbergstraat in Beersel betrapte een ploeg van de lokale politie Beersel opnieuw een bestuurder onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd op last van het parket onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Tijdens de fouille van het voertuig werd 24,5 gram marihuana, 0,5 gram cocaïne en 2,1 gram hasj aangetroffen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2009
Editiepajot
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief