BEERSEL Crossende tweeling is klaar voor een nieuw seizoen

C21

BEERSEL Crossende tweeling is klaar voor een nieuw seizoen

Editiepajot_bart_devill___crossende_tweeling
ingezonden foto
 

 Een identieke tweeling die beiden dezelfde sport beoefenen en dan nog motorcross, zal wel zo goed als enig zijn. Hun roots liggen zowel in Huizingen bij grootvader ‘Coiffeur Hugo’ als in Dworp waar vader Joël Ocula een carrosseriebedrijf runt. Daarnaast zijn ze gedomicilieerd in Buizingen. Jelle en Seppe Ocula, want zo heten ze , zijn 18 jaar jong en behaalden beiden hun humanioradiploma. Nu studeren ze verder in Aalst. Jelle kiest voor de afdeling bouw terwijl Seppe meer ziet in de richting elektromechanica. De bedoeling is een bachelor te behalen. De crossmicrobe zat al van heel jong in hun bloed. Zoals dat bij zovele crossers gebeurde kregen ze op 4-jarige ouderdom elk een minimotortje. Een jaar later stonden ze reeds aan de start voor een heuse wedstrijd bij de VLB liefhebbersbond. Een vaste stek vonden ze bij de MCLB Daar heerst volgens hen een fijne sfeer en voelen ze zich het best thuis. Ze ontmoeten daar elk weekend tal van vrienden. Ze zijn al twee weken opnieuw aan het trainen op de motor. Hiervoor trekken ze naar Axel of Lille. Toch telkens zo’n 200 km heen en terug. Uiteraard klagen zij het gebrek aan oefenomlopen in België aan. Voor de fysiek kijken ze op geen inspanning en om de twee dagen is er lopen, zwemmen of fietsen. Hun beleving kan nippen aan de inzet van de profrijders. De start van het seizoen kan er niet snel genoeg aankomen. Vooral voor Jelle die de helft van vorig seizoen aan de kant stond voor een operatie aan beide voorarmen. Tot voor twee jaar kwamen ze samen uit in dezelfde categorie en waren ze dus concurrenten. Vorig jaar stapte Seppe over naar de lichtere MX2 motor. Beiden bij de Juniors maar nu in een afzonderlijke reeks.

Hun doelstelling voor het komend seizoen? Unaniem antwoorden ze : ”Een kampioenstitel zou fijn maar moeilijk zijn maar een top - 3 zit er zeker in. Twee Belgische kampioenen in de familie zou de max zijn”.

Als we het financiële plaatje aanraken komt vader Joël tussen “Ik heb tot nog toe nooit durven uitrekenen wat deze twee rakkers me elk jaar kosten. Gelukkig krijgen we hulp van enkele sponsors en samen met een lucratief eetfestijn geraken we voorlopig nog elk jaar rond. Van Tony Hermans en zijn MX-Planet krijgen we ook veel hulp, vooral wat de mechaniek betreft. Voor het normale onderhoud aan de motor zorg ik. De zonen kunnen er intussen ook weg mee. Positief is dat we er elk weekend samen met de hele familie op uit zijn met de mobilhome. Ik weet dat mijn zonen hard bezig zijn met hun fysiek, niet roken en zeker geen drugs gebruiken. “ Jelle en Seppe ronden af met iedereen die hen helpt te bedanken. “Vooral de ouders, sponsors, familie en supporters zijn onmisbaar voor het beoefenen van onze sport. Door ons volledig in te zetten willen wij het voor hen ook tof maken”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief