BEERSEL - Ook Streekvereniging Zenne en Zoniën is opgetogen over oplossing voor Tierlinckhuis

C21

BEERSEL - Ook Streekvereniging Zenne en Zoniën is opgetogen over oplossing voor Tierlinckhuis

Swalens
Roger Swalens (Bart Devillé)

 Op de gemeenteraad van woensdag 22 februari ging een overgrote meerderheid- enkel Open Beersel stemde tegen-akkoord dat het college verder zou onderhandelen met de kandidaat koper van het Teirlinchuis, die bereid is er 310.000 euro voor te betalen.

De enige kandidaat-koper is vastgoedmakelaar Gino Coorevits, die optreedt als sponsor. Hij zal het huis en de tuin renoveren en voor een periode van 35 jaar in erfpacht geven aan een vzw. Die wordt opgericht door Hugo De Greef en Sigrid Bousset, beide bekende culturele figuren in de regio, met een hart voor literatuur en theater in het algemeen en voor Herman Teirlinck in het bijzonder.

Ze willen het huis inrichten als schrijversresidentie en als culturele oase voor lezingen en kleinschalige concerten. Streekvereniging Zenne en Zoniën, één van de drijvende  krachten achter het bewaren van het Teirlinckhuis, reageert opgetogen bij monde van voorzitter Roger Swalens: “Wij zijn bijzonder blij met deze wending en met de komende “doorstart” ”. De vereniging hoopt dat de nieuwe v.z.w. een  stevige lokale en regionale binding koppelt aan een  landelijke en zelfs internationale uitstraling voor de Nederlandstalige literatuur via de persoonlijkheid van Teirlinck.  “Herman Teirlinck zelf schuwde het dorpsleven zeker niet, integendeel. Dat belette hem niet ruim over de grenzen te kijken. “

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief