BEERSEL - “Schola Sainnensis” luistert “Nacht van de Geschiedenis” in Alsemberg op

C21

BEERSEL - “Schola Sainnensis” luistert “Nacht van de Geschiedenis” in Alsemberg op

Gregoriaans
Bart Devillé
 

 In het kader van de “Nacht van de Geschiedenis” organiseren de Davidsfondsafdelingen van Alsemberg, Beersel en Lot i.s.m. Davidsfondsafdeling Sint-Genesius-Rode en met medewerking van vzw Centrum Gregoriaans te Drongen “Eeuwenoud Gregoriaans…. Springlevend in Beersel en Zennevallei “ Deze activiteit vindt plaats dinsdag 21 maart om 20u in de Hertogelijke O-L-Vrouwekerk van Alsemberg.

Waarover het gaat? Gregoriaans… Nu nog? Het lijkt wat uit de tijd, men lijkt het steeds minder vaak te horen… En toch: Gregoriaans is absoluut springlevend!..... Het koor Schola Sainnensis olv Joachim Kelecom neemt de aanwezigen mee op ontdekkingstocht over het Gregoriaans. Een korte geschiedenis, een getuigenis en enkele gezongen liederen maken dit optreden tot een unieke gebeurtenis.  Het afsluiten gebeurt met een korte samenzang. De orgelbegeleiding wordt verzorgd door Monika Hagemann.

Een tentoonstelling van Gregoriaanse missalen uit het parochiearchief illustreert de rijke zangtraditie in de O-L-Vrouweparochie. Na het optreden bieden de Davidsfondsafdelingen een drankje aan. De toegang bedraagt 7 euro.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief