Politiecontroles aan station van HALLE en op de Zoniënwoudlaan in ALSEMBERG

C21

Politiecontroles aan station van HALLE en op de Zoniënwoudlaan in ALSEMBERG

3_politielogo_2011_p200
EP

 Vandaag werd een grootschalige actie gehouden aan het station van Halle. Later volgde nog een controle op de baan in Alsemberg, ter hoogte van de Zoniënwoudlaan.  Aan het station werden 4 personen waaronder 2 minderjarigen betrapt met drugs

Controle station Halle
De zone Zennevallei werd al enkele maanden geconfronteerd met signalen over onveiligheid aan het station. Daarom besliste de politiezone Zennevallei, samen met onder andere de collega’s van de zone Ouest-Brabant-Wallon om vandaag (donderdag) een simultane actie op het getouw te zetten. Zowel in de ochtend als in de namiddag werden er controleposten opgericht.

In Halle werd een dispositief opgesteld tussen 7 en 9 uur in de ochtend. Iedereen die van de trein stapte werd door een trechter geleid en vervolgens onderworpen aan een controle. Ook reizigers die van de bus kwamen werden afgeleid naar de controleplaats waar een eerste screening en selectie plaatsvond. Daarna werden personen langs de drugshond geleid en bij positief signaal van de hond werden de personen verder gecontroleerd. Dit was bij 31 personen het geval. Uiteindelijk werden twee minderjarigen en twee meerderjarigen betrapt op drugsbezit. Een meerderjarige was in het bezit van een wapen. 

Gelijktijdig werden in Halle ook ticketcontroles uitgevoerd door de mensen van De Lijn. Daarbij werden 40 bussen gecontroleerd. Het ging in totaal om 943 reizigers. 13 processen-verbaal werden opgemaakt voor zwart rijden. 

De lokale politie Zennevallei wil graag ook via deze weg zijn partners bedanken voor de goede samenwerking. De actie aan het station stond al enkele maanden gepland en kwam er na overleg met Securail, De Lijn, MIVB, de spoorwegpolitie, PZ Ouest-Brabant-Wallon, … Het is een mooi voorbeeld van hoe we als verschillende veiligheidsdiensten de handen in elkaar slaan en samen sterk kunnen staan.

Bemerking: dit betreffen nog maar een deel van de resultaten. De definitieve resultaten van alle uitgevoerde acties zullen morgen worden gecommuniceerd door de federale.

Verkeerscontrole Alsemberg
Een andere controle werd gehouden in Alsemberg op de Zoniënwoudlaan. 20 inbreuken werden vastgesteld op het niet of niet-correct dragen van de veiligheidsgordel. Twee processen-verbaal werden opgemaakt voor inbreuken op het rijbewijs en nog eens twee voor wagens zonder technische keuring. Zeven andere wagens waren niet in orde met de inschrijving van het voertuig. Verder werd een persoon betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur. En als laatste werd ook nog een persoon betrapt op sturen onder invloed

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2017
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief