BEERSEL - Milieuraad tracteert leden op klimaatdocumentaire Demain

C21

BEERSEL - Milieuraad tracteert leden op klimaatdocumentaire Demain

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef
 

De milieuraad van Beersel tracteerde dinsdag haar leden op de klimaatdocumentaire ‘Demain’ in CC de Meent. Deze film is een feel-good klimaatdocumentaire die je zeker niet mag missen, want wat als oplossingen tonen en een optimistisch verhaal brengen de beste manier is om de ecologische, economische en sociale crisis op te lossen?

Schepen van energie en leefmilieu, Veerle Leroy verwelkomde iedereen en stelde de film voor: “Met de film Demain brengen we vandaag een hoopgevende prent met een pak haalbare acties. Hiermee brengen we een optimistiscch verhaal om de ecologische, economische en sociale crisis op te lossen. Cyril Dion en Mélanie Laurent vertrokken samen met een vierkoppig team naar tien verschillende landen om te begrijpen wat deze catastrofe uitgelokt heeft en vooral hoe ze vermeden kan worden. Ze ontmoeten pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en opvoeding heruitvinden. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken ze hoe de wereld van morgen er uit zou kunnen zien. Maar ook in Beersel zijn er al pioniers die op onze kleine Beerselse schaal die positieve omschakeling maken en waar elkeen van jullie kan aansluiten.”

Veerle riep ook op, om op de kar van transitie te springen, in de foyer kon je kennismaken met enkele mooie Beerselse voorbeelden van transitie zoals het plan voor massale investering in zonnedaken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief