Soroptimist Club BEERSEL schonk cheque aan vzw Zonnestraal in LENNIK

C21

Soroptimist Club BEERSEL schonk cheque aan vzw Zonnestraal in LENNIK

Aaaacheque1
Foto Bart Deville
 

 In het kasteel van het provinciedomein van Huizingen overhandigde Soroptimist Club Beersel, een service club voor dames,  een cheque van 1.000 euro aan de vertegenwoordigster van vzw Zonnestraal uit Lennik. Zonnestraal vzw is een zorgaanbieder voor volwassen personen met een beperking.

 Deze personen zijn ingeschreven bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) en hebben een positieve beslissing gekregen om begeleiding te krijgen binnen Zonnestraal. Afhankelijk van de zorgvraag wordt in overleg met de persoon de woonvorm bepaald. Het strijkatelier is pas opgestart en heeft als doel  vrouwen, die niet of nog niet voldoen aan de eisen van de arbeidsmarkt, vaardigheden bij te leren zodat ze later kunnen doorstromen naar betaald werk (bvb strijkatelier).

Momenteel zijn er 12 vrouwen met een beperking actief in het atelier. Voor Zonnestraal zelf heeft het als grote voordeel dat minder was extern wordt uitbesteed (wat de kosten doet dalen). Anderzijds  biedt het  een zinvolle dagbesteding aan voor deze  dames. Voor de uitbreiding van het strijkatelier deed Zonnestraal een beroep op de Soroptimisten van Beersel en dit in het bijzonder voor de aankoop van professioneel materiaal om de werking ervan en de opleiding van de vrouwen te verbeteren.

Soroptimist International is een  organisatie die als doel heeft de  verbetering van de situatie van vrouwen over heel de wereld. Dit project van Zonnestraal leunt dan ook zeer nauw aan bij haar doelen  en we hopen met deze cheque een steun te mogen geven aan al de vrouwen die deelnemen aan het strijkatelier. Meer info over Soroptimist Club  Beersel, een service club voor dames, kan u bekomen via  : 0498/51.31.87 of 0499/57.75. 77

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2017
Hugo Deville
Bart Deville
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief