BEERSEL / HALLE - Jente Rosseel(25)heeft een eigen project lopen in Kenia

C21

BEERSEL / HALLE - Jente Rosseel(25)heeft een eigen project lopen in Kenia

Jente
Foto Bart Deville
 

 Jente Rosseel is in feite een grensgeval: hij woont op Krabos(Buizingen) en de overzijde van dezelfde straat is Krabbosstraat(Dworp). Hij woont dus in feite in Halle, maar is toch actief in Beersel als voorzitter van Jeugdhuis ’t Vraagteken in Lot. Jente Rosseel is een laatstejaarsstudent Ingenieurswetenschappen: Computerwetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel.

In 2012 liep hij al stage in Kenia voor het Ministerie Van Onderwijs (in opdracht van VVOB, de vlaamse vereniging voor ontwikkelingshulp en technische bijstand in het buitenland), waar hij zich bezighield met de implementatie van een School Management Information System. Dit systeem laat het ministerie toe om scholen gemakkelijk te kunnen opvolgen.

Het doel was ook hier de onderwijskwaliteit verbeteren. In januari werden in het kader van “Start it@kbc”, de grootste incubator in België, maar liefst 143 businessvoorstellen ingediend. Hieruit selecteerde de vakjury 38 start-ups waaronder het project Elewa van Jente Rosseel. Dit hield o.m. in dat Jente over een kantoor beschikt in Brussel en kan rekenen op hulp van mentors en consultants.

Ook via de universiteit kan hij rekenen op de nodige hulp.  Elewa betekent “begrijpen” in Swahili. Het is een organisatie die gelooft in een betekenisvol, leuk en kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen. Daarom werkt Elewa aan het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs in Kenia. “We bieden zo bijvoorbeeld on-the-job training voor leraars aan, die ze helpt met de aflevering van lessen en het gebruik van ICT in de les.” Het project in Kenia werkt daarnaast samen met scholen, om nieuwe tools en aanpakken voor beter onderwijs te ontwikkelen. Zo voorziet het bijvoorbeeld een online leer- en trainingssysteem, dat de focus verlegt van assessment of learning naar assessment for learning.

Elewa zorgt ook voor nieuwe lesinhoud voor leerlingen. Jente, die de technische kant van Elewa voor zijn rekening neemt, heeft in Kenia een partner Mike Kipkorir Bill die het meer gemunt heeft op het pedagogische. Zij leerden elkaar tijdens Jente zijn stage kennen, en werken ondertussen al 3 jaar samen. Samen leiden ze het project. “En voortdurend heen en weer reizen is niet nodig, wij staan in constant contact met elkaar”. En dan nog voorzitter van Jeugdhuis ’t Vraagteken? “Dit is maar een titel, we vormen echt een team. Alles wat we doen, doen we samen. We zijn er voor elkaar. Jong(-er) bloed blijft echter steeds welkom. We worden nu ook een jaartje ouder. Geïnteresseerden mogen dus gerust eens langskomen op vrijdag of zondag, of contact met ons opnemen.“

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2017
Hugo Deville
Bart Deville
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief