Gratis boek bij Zenne en Zoniën op Wereldboekendag in BEERSEL

C21

Gratis boek bij Zenne en Zoniën op Wereldboekendag in BEERSEL

Editiepajot_rode

Op 23 april is het in meer dan 100 landen Wereldboekendag.Ter gelegenheid daarvan  biedt streekvereniging Zenne en Zoniën graag twee oude uitgaven gratis aan, namelijk ‘Een Verwarde Zaak’ van Hendrik Conscience en een boek van diverse auteurs over Herman Teirlinck. Het boek van Conscience speelt zich af in de streek tussen Zenne en Zoniën, meer bepaald in Dworp en omgeving. De uitgave ‘Herman Teirlinck’ kwam er naar aanleiding van de oprichting van het Teirlinckhuis en museum aan de Uwenberg in het centrum van Beersel.

23 april is de sterfdag van auteurs als William Shakespeare, Miguel de Cervantes en Garcilaso de la Vega. Reden genoeg voor UNESCO om die dag tot Wereldboekendag uit te roepen. De traditie bestaat al langer: de Catalanen vieren op 23 april jaarlijks ook het feest van Sint-Joris, de mannen schenken aan de vrouwen een roos en de vrouwen schenken aan de mannen een boek. Op die dag worden er in Catalonië maar liefst 4.000.000 rozen geschonken en 400.000 boeken. Een traditie die navolging verdient!

Hoe gaat dat praktisch in zijn werk? Heel eenvoudig: tussen 23 april en eind mei kunnen bezoekers van het toerismekantoor  van Beersel (Bezoekerscentrum 'De Lambiek', Gemeenveldstraat 1, 1652 Alsemberg, 02 359 16 36) een gratis exemplaar meenemen. Ze hoeven enkel ter plaatse hun adresgegevens aan de toerismedienst en aan Zenne en Zoniën te bezorgen. De actie gebeurt in samenwerking met het Rodenbachfonds, waarbij Zenne en Zoniën recent is aangesloten en met de bereidwillige medewerking van Toerisme Beersel.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief