BEERSEL - Giants scoren meermaals goud

BEERSEL - Giants scoren meermaals goud

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 
Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Ook tijdens het paasweekend zaten de Giants dansers van de VZW Giants dansschool niet stil. Deze jonge maar ambitieuze Beerselse dansschool laat namelijk alweer van zich horen. Op zaterdag 15 april namen een 30-tal dansers deel aan de danswedstrijd Dancewaves te Bilzen en scoorden meermaals goud.

In de categorie jazz scoorde de dansschool uit Beersel vele gouden medailles, onder andere met de Jazz Elite company bij de teens en de IMG bij de junioren. Ook met het duo van Ellen en Louise-Marie (die tevens de improvisatie ronde won) en de solo’s van Kenza en An-Sophie belandde de dansschool op de eerste plaats. Choreografe Leentje Blykers was dan ook zeer blij met de uitslag: “De dansers hebben tijdens hun 2 weken vakantie niet stil gezeten, maar zijn blijven werken en dansen. Deze uitslag is het welverdiende resultaat van hun inzet en motivatie.”

In de klassieke divisie kaapte Yeline de eerste plaats weg bij de junioren. Maar ook Alison, Clara, Manon en Noèmie behaalden een podiumplaats. Choreografe Karen Beeckman: “De leerlingen blijven hard werken aan hun klassieke basis en techniek. Elke les opnieuw staan de meisjes vol energie en enthousiasme aan de barre. Dit resultaat kon niet uitblijven.”

Tijdens de hiphop competitie lieten de Giants ook van zich horen. De NRGG waren goed voor een eerste prijs met een unieke zombie-routine, de High Street Giants scoorden in de jongste categorie een tweede prijs, en zowel de IMG als de Mini Giants behaalden de bronzen medaille. Alle hiphop wedstrijdgroepen stonden dus op het podium. De choreografen Leentje Blykers, Farouk Hitch, Jonathan Dikaay en Daan Blykers waren uiteraard heel tevreden. ‘Onze dansers zijn blijven doorzetten en trainen, ook tijdens mindere periodes. Wij zijn enorm fier dat onze dansers allemaal scoorden in hun team. Die drive en hun doorzettingsvermogen zal er hopelijk voor zorgen dat er nog veel gouden medailles zullen volgen.’

U kan de VZW Giants dansschool bewonderen op hun jaarlijkse show op 6 mei 2017 in het CC De Meent. Tickets voor het EuroDanceFestival zijn verkrijgbaar op de site van http://www.demeent.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Elsie De Greef | 19 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 mei 2018
Elsie De Greef | 06 mei 2018

archief