BEERSEL - Geuze Vandervelden 135 als eerbetoon aan de oprichter van Oud BEERSEL

BEERSEL - Geuze Vandervelden 135 als eerbetoon aan de oprichter van Oud BEERSEL

Oud_beersel_1
Ingezonden
 
Oud_beersel_2
Ingezonden

 135 jaar na oprichting brengt Oud Beersel een bijzondere Oude Geuze uit die de naam VANDERVELDEN draagt. De brouwerij VANDERVELDEN werd in 1882 gesticht door Henri Vandervelden en van vader op zoon overgedragen tot aan de derde generatie, die besloot de naam in OUD BEERSEL te veranderden.

Deels door een verouderde infrastructuur werd de brouwerij eind 2002 gesloten. Gert, de huidige brouwer vertelt: “Toen ik in 2003 in Estaminet Le Zageman te Brussel een Oude Geuze Oud Beersel bestelde, vertelde de baas mij dat het zijn laatste flessen waren en dat de brouwerij ondertussen gesloten was. Ik heb dan contact opgenomen met de oude brouwer, toen 77 jaar oud, die mij vertelde dat voor sluiting zijn neef nog 10 jaar de brouwerij heeft verder gezet. De oude brouwer bleef achter met een leeg brouwerijgebouw en als 25 jarige knaap stond ik voor de keuze om een nieuw favoriet bier te kiezen of om Oud Beersel terug op te starten.”

Met respect voor haar geschiedenis en de tradities floreert Oud Beersel opnieuw 135 jaar na oprichting. Het is de missie van Oud Beersel om de authentieke lambiekbieren en hun traditie te beschermen voor de toekomstige generaties.

Voor de 135 jaar van Oud Beersel werd een Oude Geuze gestoken van éénjarige lambiek gerijpt op 30 jaar oude foeders uit Toscane en driejarige lambiek gerijpt op een oude foeder van Oud Beersel.

Deze uitzonderlijke Oude Geuze met een uitgesproken toets van rode wijn rijpt op 37,5 cl flessen en in vanaf nu beschikbaar in beperkte hoeveelheid.

Geuze VANDERVELDEN is een hommage aan de oprichter van Oud Beersel.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2017
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 jul 2020

archief