BEERSEL – Bouw van twee nieuwe windturbines op de site van Amacro in Lot

C21

BEERSEL – Bouw van twee nieuwe windturbines op de site van Amacro in Lot

Windmolens_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Windmolens_2
Foto Emile devogeleer
 
Windmolens_3
Foto's Emile Devogeleer
 

Wind4Flanders heeft een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van twee windturbines op de terreinen van Amacro in Lot maar krijgt een negatief advies van de Gemeente Beersel. De twee windturbines zouden gebouwd worden op de terreinen van Amacro tussen het kanaal Brussel-Charleroi en de drukke spoorlijn 96.

Deze twee windturbines zouden het sluitstuk worden van het project “Windpark Kanaalzone” van 2012, dit project telt momenteel al 5 windturbines op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw, 2 op Beersel en 1 windturbine op het grondgebied van Buizingen.

“Tussen de twee windturbines is er een afstand van 500 meter, en zal de masthoogte een stuk lager zijn dan de normale 150 metermasten. De wieken daarentegen zijn 10 a 15 meter langer en door de grotere diameter van de rotor ligt de energie opwerking 30 % hoger en zijn ze  goed voor 3714 gezinnen van energie te voorzien.

Ook het geluidsoverlast en de slagschaduw werd ernstig bestudeerd, en werden er strenge afspraken gemaakt met Infrabel, en voldoen alle voorwaarden aan de strenge normen qua veiligheid” aldus projectleider van ENGIE Electrabel Jan Caerels.

 Voor de Gemeente Beersel daarentegen zouden de windturbines te dicht tegen de dorpskern van Lot en de drukke spoorlijn komen te staan waardoor slagschaduw en geluidsoverlast een grote rol spelen, ook in Sint-Pieters-Leeuw in de wijk de Witte Roos is men bezorgd met de bouw van deze twee nieuwe windturbines.

De Gemeente Beersel heeft niets tegen de bouw van windmolens, maar de Gemeente mag geen windmolenpark worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief