Mooi eindfeest voor Boekenbende BEERSEL

C21

Mooi eindfeest voor Boekenbende BEERSEL

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef
 

‘Boekenbende Zennevallei’ is een voorleesproject-aan-huis. Om het Boekenbendejaar van Beersel feestelijk af te sluiten, werden alle deelnemers en organisatoren zaterdag in de bib van Beersel uitgenodigd voor een voorleesmoment, een theaterstuk gevolgd door taart, koffie, fruitsap en de uitreiking van de (lees)diploma’s. Het project kwam tot stand met steun van de provincie Vlaams-Brabant en de Soroptimisten Beersel.

‘Boekenbende Zennevallei’ richt zich specifiek op anderstalige en/of taalzwakke kinderen van 5 tot 7 jaar. Door hen in contact te brengen met (voor)lezen en door hen spelenderwijs Nederlands te leren, geven ze hun ontwikkeling een duwtje in de rug. Ze vergroten hun kansen in het onderwijs en later op de arbeidsmarkt. Het project speelt een waardevolle rol ter bevordering van zowel het Nederlands als de leescultuur in deze gezinnen.  

‘Boekenbende Zennevallei’ is een samenwerking tussen enerzijds de Horizon vzw en de Rand vzw en anderzijds de bibliotheken, de integratiediensten, de OCMW’s en de scholen uit Beersel, Drogenbos en Sint-Genesius-Rode. Tijdens het schooljaar 2016-2017 bezochten maar liefst 60 vrijwillige voorlezers elk 10 maal een gezin. Ook gingen voorlezers en gezinnen naar een socio-culturele activiteit. Het project zet dus niet enkel in op de leescultuur maar evenzeer op de socio-culturele participatie van deze kinderen en hun gezin. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief