HALLE/ BEERSEL/ SINT-PIETERS-LEEUW - Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw binden strijd aan tegen energiegriezels

C21

HALLE/ BEERSEL/ SINT-PIETERS-LEEUW - Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw binden strijd aan tegen energiegriezels

Editiepajot_halle_kyoto_protockol_foto_felix_merckx
Ondertekening van het Kyoto-protocol. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_kyoto_protockol_2_foto_felix_merckx
Ook het schepencollege had een dikke trui aangetrokken. (Foto Felix Merckx)
 

De Vlaamse overheid vierde voor de vijfde keer Dikke-truiendag.
In scholen, bedrijven en openbare diensten werd de verwarming lager gezet en kwamen de mensen naar hun werk met een dikke trui om. Op die dag wordt onnodig energieverbruik genadeloos afgemaakt. Het levert winst op voor het milieu en de geldbeugel en het kan vaak zonder aan comfort in te boeten.
Ook het schepencollege had een extra dikke trui aangetrokken voor het ondertekenen van het Kyoto-protocol

De gemeenten Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw bonden samen de strijd aan tegen de ‘energiegriezels’. Dat zijn stiekeme energieverspillers die zich thuis, op school of op het werk in de donkere hoekjes verborgen houden.

De stad Halle en de gemeentebesturen van Beersel en Sint-Pieters-Leeuw binden samen de strijd aan tegen de energiegrriezels. Dat zijn stiekeme energieverspillers die zich thuis, op school of op het werk in de donkere hoekjes verborgen houden

Inwoners konden gratis meespelen met de ‘energielotto’. Deelname aan deze quiz leverde in elk geval enkele nuttige energietips op. En met een beetje geluk kon men een mooie prijs winnen. In totaal kwamen er zo een 200 formulieren binnen.

Het stadsbestuur van Halle en het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw ondertekenden op dikke truiendag het Lokaal Kyoto-protocol. Het gemeentebestuur van Beersel ondertekende dit protocol vorig jaar al. Met de ondertekening engageren de drie besturen zich om een lokaal klimaatbeleid op te zetten en ook zelfde nodige inspanningen te leveren om de Kyotiodoelstellingen te halen.

Het college van Burgemeester en Schepenen zet het lokaal Kyoto-protocol meteen kracht bij en stelde zijn Energieprestatiecertificaat. Zo gaan de lichten in de WC’s een sensorverlichting krijgen en gaat de klok van de verwarmingsinstallatie van het stadhuis zodanig ingesteld worden dat niet alle lokalen tot 22 uur verwarmd gaan worden.
Ook het personeel gaat gensensibiliseerd worden om het elektriciteitsverbruik tot een minimum te beperken.

Het Kyoto-protocol of Verdrag van Kyoto werd in 1997 opgesteld in de Japanse stad Kioto en regelt de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Het is een protocol onder het Klimaatverdrag.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 12 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024

archief