BEERSEL huldigt zijn sportkampioenen, bloedgevers en laureaat van de arbeid

C21

BEERSEL huldigt zijn sportkampioenen, bloedgevers en laureaat van de arbeid

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Groepsfoto met de sportkampioenen
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Groepsfoto met de bloedgevers en de laureaat van de arbeid
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Huldiging van de individuele sportkampioenen (Sacoor Jonathan)
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Joëlle Thils werd in de bloemen gezet
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Huldiging van de sportkampioenen in clubverband (Davoc Lot Heren)
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / De gemeentelijke gouden medaille sportverdienste ging naar De Greef Eric
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Marie Hertsens gaf 150 bloedgiften
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / In de sector financiën kreeg Johannes Homan (rechts op de foto) het diploma van laureaat van de arbeid
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Op het kampioenschap santé!
 

In de foyer van CC de Meent huldigde de gemeente Beersel zijn sportkampioenen, zowel sportploegen als individuele sporten, zijn bloedgevers en zijn laureaat van de arbeid. Burgemeester Hugo Vandaele verwelkomde de aanwezigen, de schepenen Eddy Deknopper en Sonja Bosmans  gaven enige toelichting bij de kampioenen en gevierden.

De individuele sportkampioenen ontvingen een medaille en een sportbidon. Voor de atletiek waren dit Degrève Milan, Degrève Robin, Seghers Evy, Mievis Jitse, Scaunet Vanessa, Dozinel Lynn, Delespesse David, Goedefroot Jonathan, Verschoren Bart, Hemelings Adelin, Vansintjan Piet, Avau Magda, Degrève Rowan en Sacoor Jonathan. Jonathan kreeg een speciale vermelding want hij liep het Belgisch record indoor 300m junioren, hij is hiermee de allereerste junior die onder de 34 seconden liep en hij werd 4de op het Europees kampioenschap te Georgië, 400m scholieren. Jonathan wordt in de pers niet voor niets de opvolger van de Borlees genoemd en de spurtbom van Beersel.

In Ju-Jutsu werd Demunter Ward en Maselis Fleur gehuldigd en in karate Marckx Raya, Eylenbosch Senne, La laconia Guiseppe en Van Roy Jani. Ook Meerpoel Lore (zwemmen), Debremaeker Rune (Mountainbike) en Degrève Dries en Van de Weyer Robbe (Beachvolleybal) werden kampioen.

Joëlle Thils werd in de bloemen gezet  want zij bracht de Marathon des Sables tot een goed einde. Joëlle die tien jaar geleden de strijd tegen borstkanker won, legde op zeven dagen 250 km af met een rugzak gevuld met een luchtmatras, een slaapzak, proviand, drank, materiaal om vuur te maken en wat persoonlijke spullen. Na 7 dagen zweten, zwoegen en vooral afzien in de Saharawoestijn in Marokko, gemiddelde temperaturen over dag van 30° met pieken van 50°, bereikte Joëlle de eindstreep van de Marathon des Sables (250km). Joëlle toonde prachtige beelden over de marathon en gaf als belangrijke boodschap mee: maak je dromen waar, geef nooit op! Zelf heef ze zich nu al ingeschreven voor de Marathon van Peru.

De clubs werden gehuldigd met een sportbidon voor iedereen + een trofee per ploeg. De sportkampioenen in clubverband werden in de volleybal: Davoc Lot U13 meisjes , Davoc Lot U17 meisjes, Davoc Lot Heren A en Rekredam. Bij de voetbal werd dit: Verbroedering Beersel Drogenbos U21, Verbroedering Beersel Drogenbos 1ste ploeg promoveert naar 2de Provinciale, KHO Huizingen U21, KHO Huizingen 1ste ploeg – Vice-kampioen in 3e Provinciale D promoveert naar 2e Provinciale.

Een eervolle vermelding kreeg Lot Nathalie, Vlaams-Brabants kampioen Cross-country Veteranen A bij de politie in naam van de PZ Zennevallei.

En de gemeentelijke gouden medaille sportverdienste ging naar De Greef Eric, 40 jaar bestuurslid bij KHO Huizingen.

De bloedgevers worden om de twee jaar gevierd, zij kregen een fles Geuze of Kriek + bierpralines + een diploma en sommige een medaille. Maria Van Loock, Elke Mommaert en Gino Barbetti gaven 10 maal bloed. Béatrice De Baerdemaeker en Daniel Wuestenberghs 25 maal, Jean-Pierre De Staercke 50 maal, Jean Rimez 75 maal, Roger Lissens gaf 100 bloedgiften en Marie Hertsens zelfs 150.

In aanwezigheid van Jean-Pierre Laporte, ere-secretaris-generaal van het Koninklijk College van Eredekens van de Arbeid van België, kreeg Johannes Homan in de sector financiën het diploma van laureaat van de arbeid. Daarna was het tijd voor de groepsfoto en een babbeltje bij een drankje.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief