BEERSEL - Vroegere nijverheid en kleinhandel Huizingen worden in de kijker gezet

C21

BEERSEL - Vroegere nijverheid en kleinhandel Huizingen worden in de kijker gezet

Aaaabakkerij_de_hertogh_huizeingen
Bakkerij De Hertogh (ingezonden foto)
 

 Naar aanleiding van de traditionele grote rommelmarkt op OLV-Hemelvaart(15 augustus) plant het Heemkundig Genootschap ‘van Witthem‘ traditioneel een laagdrempelige tentoonstelling in Huizingen.

Dit jaar werd gekozen voor het thema ‘Nijverheid en Kleinhandel in Huizingen’ waarbij gefocust wordt op de vele bedrijven en winkels die hier vroeger waren. Chaurobel, Fonderies Edmond Denis, Fabricable en de  papierfabriek van Demeurs zetten immers heel wat volk aan het werk. Ook de middenstand komt aan bod: beenhouwerij Gistelinck, bakkerij De Hertogh, garage Schruws, brouwerij Eylenbosch, Belsack afsluitingen enz.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken op 15 augustus van 10u tot 17u in de polyvalente zaal naast de pastorie (Torleylaan 60 – Huizingen). Het Genootschap zat niet stil deze zomer en gaf ook het oorlogsdagboek van de Huizingense pastoor Verheyden integraal uit waarin hij een boeiend relaas geeft van vier lange bezettingsjaren (1914-1918). U kan het rijkelijk geïllustreerde dagboek, dubbelnummer 74-75 van het tijdschrift ‘En het dorp zal duren’, ter plaatse aanschaffen of bestellen via archief@beersel.be  (20 euro – 99 pagina’s

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 aug 2017
Hugo Devillé
Ingezonden en Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief