BEERSEL - Zware brand in chocoladebedrijf in Lot

C21

BEERSEL - Zware brand in chocoladebedrijf in Lot

Lot_brand
Zwarte rook steeg uit het gebouw. - Foto's EP
 
Dsc_6684
Dsc_6685
Dsc_6682
 
Dsc_6682
Dsc_6677
 

De brandweerkorpsen van Halle, Brussel en Lennik rukten zaterdag rond 8.30 uur uit voor het blussen van een fabrieksbrand in de Hemelstraat 8 in Lot. Het chocoladebedrijf Albert Premier stond in brand. Uit het bedrijf steeg een zwarte rook op.

De oproep kwam bij de brandweer binnen om 8.28 uur. Onmiddellijk werd groot alarm geslagen. “We reden uit met een volledige equipe”, begint Luitenant Hans Vanschepdaal het verhaal. “Bij aankomst stelden we vast dat aan de achterzijde van de chocoladefabriek de vlammen langs de deur uit het gebouw naar buiten sloegen. Een eerste ploeg heeft daar geblust en begon er zijn verkenning in het gebouw. Ondertussen kwam ook Brandweer Brussel ter plaatse. Zij kregen de opdracht om aan de andere zijde van het gebouw een verkenning te doen en de vuurhaar die daar was te blussen. Halle werkte vooral van binnenuit en Brussel vanop de bovenzijde. Beide korpsen hebben het vuur relatief snel kunnen snijden en zo vermijden dat de brand oversloeg naar de administratieve gebouwen.”

Het vuur ontstond achteraan in de productieruimte mogelijk aan een brander. De schade in het bedrijf is enorm. “In dit chocoladebedrijf worden pastilles van chocolade verwerkt. Het hele gebouw zat vol met voedingswaren. De brand zorgde voor heel wat rook- en waterschade en die voedingswaren kunnen uiteraard niet meer gebruikt worden.”, aldus Luitenant Vanschepdael. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2009
Editiepajot
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief