Geen genade voor heethoofden tijdens jaarmarkt BEERSEL

C21

Geen genade voor heethoofden tijdens jaarmarkt BEERSEL

1_politie_2010__pixels200
EP

 Tijdens de jaarmarkt van Beersel liepen de gemoederen hoog op in de buurt van de Schoolstraat. Enkele door de politie gekende vechtersbazen, deelden er rake klappen uit. Zo merkte een politiepatrouille in de buurt, het tumult op. Een dame die een fles op het hoofd had gekregen, werd opgevangen door de ploeg. Zij ontfermden zich over de vrouw gezien de indrukwekkende kwetsuren aan het hoofd.

Echter, toen de inspecteurs de situatie wilden uitklaren, liep de situatie nog verder uit de hand. Een aantal mannen gedroegen zich uitermate agressief en keerden zich zelfs tegen de inspecteurs. Er werd bijstand gevraagd, maar ook dat kon niet baten. Schoppen, trek- en duwwerk zorgden er voor dat de inspecteurs hun werk niet konden uitvoeren.

Er werden bedreigingen geuit, er werd met glas gegooid en sommige vechtersbazen wilden zelf het vuurwapen van de politie afnemen. De situatie was hectisch en de gemoederen konden maar niet worden bedaard. Met heel wat mankracht konden de gangmakers uiteindelijk wel worden overmeesterd. Drie verdachten werden van hun vrijheid beroofd en overgebracht naar de politiepost. Een vierde persoon was nog betrokken maar werd niet van haar vrijheid beroofd. Nadien was de situatie weer rustig.

Tijdens dit hele gebeuren raakten twee inspecteurs gewond. Een vrouwelijk aspirant hoofdinspecteur is arbeidsongeschikt voor één maand. “Dit kan niet en dit dulden wij als politie niet. Geweld tegen politie is onaanvaardbaar.’ aldus korpschef Mark Crispel. De korpschef, maar ook de burgemeester tillen zwaar aan het incident. De burgemeester doet wat binnen zijn mogelijkheden ligt en de vier verdachten krijgen een formele waarschuwing.

 Deze waarschuwing houdt een verwittiging in. Als zij zich op het grondgebied van Beersel nog misdragen, zullen zij een plaatsverbod opgelegd krijgen. Dit plaatsverbod zal door de politie worden opgevolgd. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft de verdachten ook correctioneel vervolgd voor weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen aan een agent in functie. De datum van de zitting is 29 november 2017.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief