BEERSEL / HALLE /LEEUW - Zorgwekkende cijfers. Meer snelheidscontroles

BEERSEL / HALLE /LEEUW - Zorgwekkende cijfers. Meer snelheidscontroles

3_politielogo_2011_p200
EP

 Dagelijks gebeuren er wel verschillende verkeersongevallen op het grondgebied van Halle, Beersel en Leeuw. Wanneer het gaat om ongevallen met louter materiële schade, dan wordt de zaak veelal behandeld door de verzekering. Echter wanneer er sprake is van gewonden of verkeershinder, dan wordt ook de lokale politie opgeroepen.

Zo werd de politiezone Zennevallei dit jaar al meer dan 150 keer (cijfers tot eind augustus) opgeroepen voor verkeersongevallen met gewonden. In 2016 waren dit er 247. Op dit ogenblik telt de zone ook al vier verkeersdoden. Dat zijn er drie meer dan vorig jaar. Dat is echt bedroevend nieuws.

Meer snelheidscontroles in rode zones

Door  gerichte controles wil de zone het aantal verkeersongevallen met lichamelijke letsels en het aantal verkeersdoden doen dalen. Zo wordt er gekeken naar de plaatsen waar het meeste aantal ongevallen gebeuren. Deze plaatsen krijgen binnen de zone de kleurcode rood en worden extra gecontroleerd op snelheid. Verder wordt er gecontroleerd op alcohol en drugs, alsook op het dragen van de veiligheidsgordel en gsm-en achter het stuur, omdat algemeen gekend is dat deze factoren ook een belangrijke rol spelen in het veroorzaken van ongevallen met alle gevolgen van dien.

Resultaten

Afgelopen vrijdag werd er gecontroleerd op de Lenniksesteenweg, de Nijvelsesteenweg en de Bergensesteenweg in Halle. Deze wegen zijn tot op heden gekend omwille van een hoog aantal verkeersongevallen met lichamelijke letsels. Zo gebeurden er op de Lenniksesteenweg reeds vijf zware verkeersongevallen, op de Nijvelsesteenweg vier zware ongevallen en op de Bergensesteenweg (Halle) 16 zware verkeersongevallen.

Op de Lenniksesteenweg werden 347 voertuigen gecontroleerd. 167 bestuurders bleken te snel te rijden. Op de Nijvelsesteenweg werden 628 voertuigen gecontroleerd en reden 37 bestuurders te snel. Als laatste werd er ook gecontroleerd op de Bergensesteenweg in Halle. Hier werden nog eens 496 voertuigen gecontroleerd. 99 bestuurders stonden op de foto.

Verkeersveiligheid is de verantwoordelijk van iedereen

Helpt u mee het aantal verkeersslachtoffers te doen dalen?

Verkeersveiligheid is de verantwoordelijkheid van ieder die zich op de openbare weg begeeft. De politie kan dan wel controleren, maar controleren alleen is niet zaligmakend. Daarom deze warme oproep: respecteer de maximumsnelheid. tolereer geen alcohol of drugs achter het stuur. maak de gordel vast, voorin en achterin, idem voor kleine kinderen met kinderzitje, laat je niet afleiden door je gsm en pas je snelheid aan de weersomstandigheden aan.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Elsie De Greef | 12 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2018

archief