BEERSEL - Na de 10.000 stappenwandeling werd de Groene Pluim Prijs 2017 uitgereikt

BEERSEL - Na de 10.000 stappenwandeling werd de Groene Pluim Prijs 2017 uitgereikt

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Gemeente Beersel en de milieuraad Beersel organiseerden op zondag 15 oktober opnieuw de 10.000 stappenwandeling langs Beerselse trage wegen, vooral het vernieuwde Hendrik Consciencepad in de Kapittelbeekvallei in Dworp werd in de kijker gezet. Dit i.s.m. Natuurgidsen ZWB, Natuurpunt Beersel, Streekvereniging Zenne en Zoniën en vzw LOGO Zenneland.

Na de wandeling werd iedereen uitgenodigd in de gemeenteschool van Dworp voor een tas soep of een streekbiertje en vond de uitreiking plaats van de Groene Pluim Prijs 2017. Op voorstel van de milieuraad vestigde het gemeentebestuur van Beersel dit jaar speciaal de aandacht op de ecologische moestuin, interessant voor milieu en klimaat. Elke Beerselaar kon zich kandidaat stellen voor deze prijs. De inzendingen werden beoordeeld door een jury bestaande uit leden van de gemeentelijke milieuraad.

In de categorie moestuin groter dan 100 vierkante meter werd Tania Berlize uit Huizingen de winnaar, tussen 10 en 100 vierkante meter werd het Robert Brys uit Dworp en Daniëlle Clemens uit Alsemberg. In de categorie moestuin kleiner dan 10 vierkante meter won François Tack.

Aan de wandeling was ook een zoektocht verbonden, uit de doos met antwoordformulieren werden 3 gelukkigen getrokken en die kregen een prijs van Aveve mee naar huis.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Elsie De Greef | 18 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 17 okt 2018
Hugo Devillé | 08 okt 2018

archief