BEERSEL – “Roland “ bracht zeemansliederen in ware bluesstijl in CC De Meent

BEERSEL – “Roland “ bracht zeemansliederen in ware bluesstijl in CC De Meent

Roland_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Roland_2
 
Roland_3
 
Roland_4
 
Roland_5
 

  Fans van pure gitaarklanken en stevige rock-blues moesten in CC De Meent in Alsemberg zijn, voor het optreden van Roland Van Campenhout en zijn band.Roland bracht er een ode aan de zee. Zeemansliederen in ware bluesstijl, rauw, eerlijk en puur.

Liedjes over vaders die hun gezin verlieten voor een leven op het water, moeders hielden stand aan wal.Maar dat zelfde water zorgde op zijn beurt voor een verbinding met andere werelden en werd zo een bron van inspiratie voor Roland en zijn muzikanten.

Roland bracht in CC De Meent nummers als: Fish of the sea, Titanic, Captain, Venuzuela, Out the rolling Sea, Nord Star, Sloop J-B, Midnight Star, Wade in the water, Dronken Sailor.......Stuk voor stuk zeemansliederen gebracht in een eigen versie van de grootmeester en zijn muzikanten Mirko Banovic basgitaar ( Arsenal en Arno), Serge Feys toetsen ( Arno en T.C.Matic ), Bruno Fevery gitaar ( Kyuss en Arsenal ) en voor de gelegenheid versterkt door  Isolde Lasoen op de drums ( Daan en Isolde et Les Bens ).

Roland is zeventig, maar nog altijd jong van geest en boordevol ideeën. Een jonge generatie muzikanten, zoals onder andere The Black Box Revelation, kijkt naar hem op.

Hij is op zijn minst ook veelzijdig te noemen. De lijst met namen met wie hij samenwerkte is gigantisch. Naast een tour met Iers gitarist Rory Gallagher en de Amerikaanse folkzanger Tim Hardin maakte hij in het verleden ook muziek met o.a Wannes Van De Velde, Arno en Charles Et Les Lulus.

CC De Meent was enorm onder de indruk wat deze zeventiger op het podium bracht. Zeemansliederen uit diverse landen en tijden kwamen aan bod tijdens dit unieke concert.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Elsie De Greef | 18 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 17 okt 2018
Hugo Devillé | 08 okt 2018

archief