BEERSEL maakt werk van fietssuggestiestroken

C21

BEERSEL maakt werk van fietssuggestiestroken

Aaaafietsstrook1
foto Bart Devillé
 

 Gemeente Beersel blijft inzetten op verkeersveiligheid en heeft aandacht voor de zwakke weggebruiker. Naast de verbetering en vernieuwing van fiets- en voetpaden, en het creëren van veiligere schoolomgevingen (gesymboliseerd met de inplanting van de opvallende octopuspalen) werkt Gemeente Beersel nu aan fietssuggestiestroken.

Het doel van zo een fietssuggestiestroken is het optisch versmallen van de rijbaan en het aanduiden van de positie van de fietser. Zo wordt het overige verkeer gewezen op het medegebruik van de rijbaan door de fietser. De stroken hebben een sturend effect, zowel naar de fietsers als het overige verkeer. Bovendien wekken de optische versmallingen van de rijbaan snelheidsremmend voor het gemotoriseerde verkeer.

Veerle Leroy (sp.a-Groen), schepen van milieu en energie/klimaat: “ Uiteraard zijn vrij liggende fietspaden de beste en veiligste oplossing voor fietsers, maar in onze verdichte bebouwing is de onmiddellijke aanleg van fietspaden niet mogelijk, fietssuggestiestroken zijn een voorlopige oplossing. Deze komen waar mogelijk en zeker in de schoolomgevingen. “

Er worden niet alleen fietsers op het wegdek geschilderd, maar in de komende maanden komen er ook gekleurde fietsstroken bij. Ook aan het begin van alle woonerven worden fietsers en grote 20 km borden op de grond geschilderd.

Veerle Leroy: “ Uiteraard dienen we nog meer in te zetten op degelijke fietspaden èn oversteekplaatsen. Ook heel wat fietspaden rond de scholen verkeren in een erbarmelijke staat. Een dringende inhaalbeweging is noodzakelijk om nog meer mensen op de fiets te krijgen. We zijn er alvast mee begonnen. “

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief