BEERSEL – Tiende en laatste herdenkingsplechtigheid voor Kitty Van Nieuwenhuysen

BEERSEL – Tiende en laatste herdenkingsplechtigheid voor Kitty Van Nieuwenhuysen

Kitty_00
Foto's Emile Devogeleer
 
Kitty_0
Kitty_1
Kitty_2
 
Kitty_3
Kitty_6
Kitty_7
 
Kitty_11
Kitty12
Kitty_9
 
Dsc_0367_12236
 
Dsc_0370_12238__large_
 

 Vandaag vond in de Beerselse deelgemeente Lot de tiende en laatste herdenking plaats voor inspecteur Kitty Van Nieuwenhuysen. Deze jonge agente werd in de nacht van 4 december 2007 doodgeschoten tijdens een interventie van een gewapende overval. Deze tienjarige verjaardag werd ondermeer bijgewoond door Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon Gouverneur, Lodewijk De Witte en Procureur des Konings, Thierry Freyne 

Sindsdien staat zij symbool voor de strijd tegen geweld tegen politie.

Kitty wordt bij de collega’s omschreven als een gedreven inspecteur met haar motto ‘niet opgeven en onmogelijk bestaat niet’.

Tien jaar werd ze herdacht met bloemen en muziek, maar op vraag van de ouders was deze viering de laatste, wat niet wegneemt dat vanaf nu Kitty vergeten word, integendeel er is in Beersel zelf een lokaal naar haar genoemd in het politiekantoor, en langs het oefenplein van het PIVO werd er een stoere eik geplant die de naam van Kitty draagt.

Elke dag denken Kitty haar ouders aan hun dochter, onlangs nog meer toen een van de drie daders een aanvraag had ingediend om vervroegd vrij te komen, de ouders wensen de daders niets toe maar dit was er wel een beetje over, aldus vader Johan Van Nieuwenhuysen.

Na de ceremonie werden er bloemen gelegd aan de gedenksteen voor Kitty, Zij blijft voor altijd in het hart van de collega’s van de politie.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 08 okt 2018
Hugo Devillé | 04 okt 2018

archief