BEERSEL - Buurtbewoners zijn parkeeroverlast beu en starten petitie

BEERSEL - Buurtbewoners zijn parkeeroverlast beu en starten petitie

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 
Editiepajot_beersel
Ingezonden foto van de loods aan de Sashoek die te koop staat
 

Veel bewoners van de Huysmanslaan in Lot kunnen soms hun huis niet meer in, omdat sommige automobilisten met hun wagen de voordeur blokkeren. De gemeente heeft recent haakjes geschilderd, in de hoop dat het probleem daarmee van de baan zou zijn, maar niets is minder waar. Verschillende buurtbewoners hebben paaltjes geplaatst als protest tegen de parkeerplaatsen, andere zijn een petitie gestart in de straat, ruim 30 omwonenden ondertekenden reeds de petitie.

N-VA Beersel kwam op de gemeenteraad met een concreet voorstel. Ze willen van de nood een deugd maken door de loods aan de Sashoek die te koop staat, om te bouwen tot een extra parking. Door van de loods een parking te maken, kan het tekort aan parkeerplaatsen in de buurt worden opgevangen, evenals het gebrek aan een degelijke fietsenstalling. Op die manier kunnen bij de buurtbewoners ook veel frustraties worden weggenomen in verband met het hoge aantal foutparkeerders, een gevolg van het feit dat er aan het station te weinig parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

N-VA-gemeenteraadslid Bruno Lerminiaux: “Veel mensen parkeren op het voetpad omdat de gemeente een gedoogbeleid toestaat. Dit zorgt voor veel verwarring en frustratie bij de chauffeurs en de bewoners.” N-VA-gemeenteraadslid Willem Vandenbussche: “Het is een constructief voorstel dat toch al een groot deel van de frustratie zal weghalen bij de buurtbewoners.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Elsie De Greef | 18 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 17 okt 2018
Hugo Devillé | 08 okt 2018

archief