ZONE ZENNEVALLEI - Inspecteurs van politie pakken overlast aan

ZONE ZENNEVALLEI - Inspecteurs van politie pakken overlast aan

2_politie_logo_anders_p200
EP

 Misschien is het u gisteren ook opgevallen. De hele dag waren verschillende inspecteurs op pad met één doel, met name overlast aanpakken. Naar aanleiding van het zonaal veiligheidsplan dat door de politiezone Zennevallei opgesteld werd, bleken (verkeers)overlast en diefstal de prioriteiten voor de zone. Daarom gingen zes inspecteurs van de lokale politie Zennevallei een hele dag op stap

Extra aandacht werd geschonken aan het stadscentrum van Halle, de stationsbuurten van Halle en Lembeek en de Sint-Rochuswijk. De focus lag vooral op klachten van de buurtbewoners, overlast, verkeersoverlast en controle op diefstalgevoelige plaatsen.

Er werden verscheidene vaststellingen verricht naar het dragen van de veiligheidsgordel, parkeren op plaatsen dewelke voorzien zijn voor personen met een handicap en andere verkeersgerelateerde problemen. De binnengekomen klachten en meldingen van burgers werden tevens gecontroleerd en ook hier werden de nodige vaststellingen gedaan. Verder werd de reeds gekende politionele informatie verrijkt met nieuwe elementen en zaken die reeds bestaande onderzoeken konden vooruit helpen. Een actie dat loonde.

Zo werden een twintigtal verkeersvaststellingen gedaan. Het ging dus voornamelijk over foutparkeerders en het verkeerd gebruik van plaatsen voor personen met een handicap of parkeren op het voetpad en parkeren op passages van bussen. Er werden ook drie vaststellingen gedaan van inbreuken op de gordeldracht. Daarnaast werden nog drie vaststellingen van het gebruik van de gsm achter het stuurt gedaan. Het aantal preventieve tussenkomsten zijn moeilijk met een cijfer te benoemen, maar zeker meer dan 100 tussenkomsten hadden plaats.  

Zichtbaarheid alom

De zichtbaarheid bleek een duidelijke meerwaarde. Dit bleek ook uit de verschillende positieve reacties van de burgers. In de toekomst zullen er meerdere gelijkaardige controlemomenten plaats vinden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2018
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 jan 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019

archief